Bog

Kaos og verden

Af (
2020
)

Anmeldelse

'Kaos og verden' af Stig Dalager

29 sep.20

Spændingsroman om kunstig intelligens i et land, hvor Trump regerer, og forretningslivets moral er skyllet ud i toilettet.

Advokaten Jon Bæksgård møder den ene smukke kvinde efter den anden og bevæger sig igennem kapitalismens verden på gammeldags heltefacon. ’Kaos og verden’ er sjette bind i Stig Dalagers serie ’Broerne til verden’, der foregår i 2016 med Donald Trumps indtrædelse som amerikansk præsident som kulisse.

Jon Bæksgård er nået til et dramatisk vendepunkt i sit liv. Hans kæreste og mor til deres fælles søn er omkommet ved en trafikulykke, og da han er kommet nogenlunde op af det sorte hul, følger han en opfordring fra en ven i USA til at komme over og hjælpe ham i en kompliceret sag om softwarerettigheder indenfor kunstig intelligens.

Jon konfronteres med kapitalens magt, og toppen af det amerikanske samfunds kræfter; kræfter som han i starten er ved at give op over for. Vennen Claus, som han skal hjælpe, har skabt en avatar, der skal sendes på markedet. Denne avatar, kaldet Phil, er dog løbet fra Claus og har skabt sig sin egen skrupelløse identitet. Og så er Claus nærmest også blevet forelsket i sin avatar, Phil. Og hvis det ikke var dramatisk nok, får Jon også sin helt egen avatar i sin afdøde kærestes skikkelse. Der bliver bidraget yderligere til spændingshistorien, da vi lærer, at en avatar kan bevæge sig uhindret, hvor som helst på nettet.

Selvom det hele lyder lidt sært men bestemt tankevækkende for en amatør i computere, som undertegnede, må jeg indrømme, at thrillerdelen fungerer upåklageligt. Det gør Jons kærlighedsliv egentlig også. Han møder den ene smukke, kloge og sexede kvinde efter den anden, og de har også deres rolle i handlingen.

Romanen pointerer, at det kniber alvorligt med moralen i forretningslivet i USA; de har fået en bøvet præsident, men der er dog hæderlige mennesker her og der.

Bogdetaljer

Forlag
EC Edition
Faustnummer
48718043
ISBN
9788793783058
Antal sider
596

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer