Bog

Forræderne i Litauen

Af (
2023
)

Anmeldelse

Forræderne i Litauen

04 jan.24

Susanne Staun har skrevet en effektiv politisk thriller om et Litauen i skyggen af Rusland.

Susanne Staun er en alsidig spændingsforfatter, og denne gang har hun kastet sig over en roman, der foregår i det for de fleste ret ukendte Litauen. Det er tydeligt, at hun gerne vil give læserne en øget forståelse for, hvor speciel en situation, de baltiske lande er i efter Ruslands invasion af Ukraine.

Således ankommer den amerikanske agent Adam Bosko til det for ham ukendte land, og han får straks udførlige informationer om landets politiske situation, da han er ankommet til den litauiske sikkerhedstjeneste i Vilnius. Senere kommer han på roadtrip med den rutinerede litauiske agent Tomas Minkus, der er ved at komme sig over en Novichok forgiftning, der efter al sandsynlighed er foretaget af russiske agenter.

De to rejser rundt i landet for at kaste lys over et oprør ført an af en uskøn blanding af konspirationsteoretikere, polakker og russere i det befolkningsmæssige meget etnisk sammensatte område. Spændingen stiger, imens andre litauiske agenter forsvinder, og vi følger sideløbende en ældre tysk mand, der bistår russere og oprørere med at komme ind i landet.

Der optræder som i alle gode thrillers en smuk femme fatale, som her naturligvis er russer. Som det antydes, er historien lidt klichépræget, men det spænder ikke ben for romanens elementære spændingselementer og fine indføring i en verden, som er uhyggeligt betændt og faktisk lige om hjørnet.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
137259095
ISBN
9788702408256
Antal sider
317

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer