Bog

Stamina

Af (
2023
)

Anmeldelse

Stamina

12 apr.23

Der er der smæk for skildingen i tredje bind af Thomas Baggers serie, hvori David vender tilbage til Rumænien for at konfrontere sin fjende.

David har søgt tilflugt i en hytte i Norge, hvor han forsøger at skabe en hverdag for og med Theresa og Silja, som han har reddet ud af kløerne på henholdsvis bandelederen Volos og morderen William. Selv om Theresa er mor til Silja, har de langt fra et familiært bånd, og dagligdagen i hytten er præget af Siljas tilbagevendende flugtforsøg og Theresas tungsind.

Da David en dag kontaktes af sin tidligere chef, James fra Europol, bliver det startskuddet til en mission, som David længe har frygtet var under opsejling. En politimand i Rumænien ligger på hospitalet efter et fald fra en høj bygning, og i sin morfinrus har han sagt navnet Nicó Krause – det alias David Flugt brugte, da han infiltrerede Volos’ bande i Rumænien. David ved, at noget er på vej, og at han er nødt til at tage tilbage til Rumænien for én gang for alle at stoppe Volos. Theresa og Silja bliver tilbage i hytten, hvor David mener, de er sikre. Men det viser sig hurtigt, at noget lurer i de skygger, der skræmmer Theresa.

I Rumænien starter David med at opsøge politibetjenten på hospitalet. Her ledes han på sporet af en gruppe, der har samme mål som ham – at få Volos fjernet fra jordens overflade. Men hvem kan han stole på?

Har man læst med fra første bind, kender man til Davids fortid i Rumænien, og ved, at her venter noget både under og over jorden, som David skal have afsluttet. Det er med bankende hjerte, man følger med David langt ind i det kriminelle miljø, hvor forfatteren med stort overskud opbygger et overbevisende persongalleri og et troværdigt univers. Kloakkernes klamme slam driver nærmest af siderne, mens David bevæger sig rundt i gangene under byen, og på samme måde slår en lugt af gammel øldunst og vodkaslatter læseren i møde, når David må på værtshus efter informationer. Spændingskurven er høj og fortællingen handlingsmættet. Der er ikke mange pauser til at trække vejret – hverken for David eller læseren.

Tredje bind er en spændingshistorie, hvor krimielementerne fra de to første bind er skrællet af. Her er ingen gerningssteder, afspærring eller opklaring. Vi er ikke på jagt efter en seriemorder denne gang, men historien lover flere gange, at fortiden ikke er afsluttet, så det er næsten uundgåeligt, at vi får mindst et bind mere i serien, så forhåbentlig er der snart flere mord, der skal opklares.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
135726281
ISBN
9788740079463
Antal sider
444

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer