Bog

Kongetro

Af (
2020
)

Anmeldelse

Kongetro

18 aug.21

Spændingsroman med et fabelagtigt plot og et højt og hæsblæsende tempo.

I Dubai bliver en ung programmør slået ihjel og hans yacht gennemrodet. Hans danske kæreste forsvinder samme aften og alt peger på, at hun også er blevet likvideret og efterfølgende smidt i havet. Men hvem ønsker programmøren død og hvorfor? Og hvad har gerningsmændene været på jagt efter?

Tom Cortzen, der egentlig bare er i Danmark i forbindelse med sin fars begravelse, bliver opsøgt af en tidligere kollega fra jægerkorpset, som ønsker hans hjælp til en hemmelig mission. Tom, der faktisk ikke har meget til overs for sit fædreland, bliver overrumplet, og da hans argumenter for at takke nej bliver skudt ned et efter et, ender han med at tage imod nøglen til den lejlighed, han bliver tilbudt. Hans plan er dog at stikke af fra opgaven og rejse hjem, men da han er på vej til at stå ud af taxaen ved lufthavnen, dukker en mand, der kalder sig Fem, op og får ham på andre tanker. Tom ender med at sige ja til opgaven, der viser sig at handle om storpolitik på både nationalt og internationalt plan, om hemmelig og skræmmende it-udvikling af værste skuffe og som sender Tom ud på en farlig rejse.

'Kongetro' er en virkelig velskrevet spændingsroman, der med sit plot læner sig så skræmmende tæt op ad virkeligheden, at det må anses som sandsynligt at noget lignende måske allerede har fundet sted eller kunne være på vej til at ske.

Historien er med sit store persongalleri og mange lokationer et godt billede af, hvad man må forvente sker i kulisserne af international politik. Tobias Bukkehave skriver godt og forstår at gøre både historiens personer og de lokationer, hvor handlingen udspiller sig, levende for læseren. Sproget er flydende og detaljeret.

Er man til spændingsromaner er der 'Kongetro' værd at sætte øverst på to-read-listen.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
48022502
ISBN
9788740048711
Antal sider
329

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer