Bog

Nedsmeltning

Af (
2023
)

Anmeldelse

Nedsmeltning

25 feb.23

Fjerde selvstændige bind af spændingsserien om Ulrik Torp handler om ekstrem klimaaktivisme og er vanligt aktuel og velskrevet.

Ulrik Torp har fået job som chefredaktør på det lille ugeblad Valby Posten. Han har svært ved at slippe graverjournalistikken og har opsnappet en historie om, at Klimaministeren Ib Bolbjerg har lavet boligspekulation med hjælp fra en overborgmester i Københavns Kommune.

Ulrik Torps søn kommer hjem fra Belgien med sin nye kæreste og samtidig bombedræbes en aktivist i klimagruppen Demokratisk Klima Aktion. Som det fornemmes, tilspidses begivenhederne omkring Ulrik Torp, der endda får en mystisk metoo sag på halsen, og spændingen stiger.

Niels Krause-Kjær formår endnu engang at få sat en række aktuelle emner i spil, og man kommer som læser uværgerligt til at tænke over en række moralske dilemmaer, som Ulrik Torp og de øvrige i persongalleriet diskuterer og kommer ud for. Hvor langt vil man fx gå for at gøre det rigtige i forhold til den igangværende klimakatastrofe? Hvordan er det at blive anklaget for en voldtægt i fortiden og hvor forskelligt ser generationerne på klimakampen og hvilke metoder, der må bruges i den?

’Nedsmeltning’ er en yderst aktuel politisk thriller, som rummer mange dilemmaer til tiden og et persongalleri, læseren kan identificere sig med.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
135366269
ISBN
9788711996669
Antal sider
284

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer