Bog

Sorg

Af (
2018
)

Anmeldelse

Sorg af Mai-Britt Guldin

26 feb.19

Sorgen er et grundvilkår, og med denne lille bog i hånden er man bedre klædt på til at forstå begrebet og måske også til at takle sorgen, når den rammer.

Forfatteren er sorgforsker ved Aarhus Universitet, der internationalt er langt fremme på området. Guldin har sammen med sin forskergruppe indsamlet et utal af sorghistorier, hvoraf en del gennemgås i bogen for at vise forskellige karakteristika og forskellige måder at leve med sorgen på.

Fra litteraturen henter hun andre historier om reaktioner som fx fornægtelse og skyld. Hun trækker udover udenlandske kilder bl.a. på danske Poul Ørum og Eva Jørgensen. Også sorgen i billedkunsten berøres med fx Michael Anchers 'Den druknede'. Vi får indblik i andre kultures sorgbearbejdning, hvor vor modpol nok er Bali, hvor enhver begravelse fejres som en fest, og sågar i forskellene på flokdyrs (som fx elefanters) og menneskers sorg.

Bogens afsluttes med en diskussion af om sorg er en sygdom eller en lidelse og hvordan den skal behandles i forhold til de forskellige opfattelser.

Det er en meget sober og læseværdig lille bog om et stort emne, som forfatteren kommer godt omkring med sin teoretiske tilgang kombineret med praktiske råd.

Bogdetaljer

Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Faustnummer
53805027
ISBN
9788771842050
Antal sider
60

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer