15 jan.22

Bogliste

Sorg

Bøger på listen

Blå toner

Af Anne Cathrine Bomann

Blå toner

Nær fremtidsroman leger med tanken om at udvikle medicin til mennesker, der lider af vedvarende sorg. Men det koster på empatien at slippe for smerten.
Læs mere

Tænk ikke på mig

Af Vilma Sandnes Johansson

Tænk ikke på mig

Stærk debutroman er en bevægende fortælling om en pige, der bliver til kvinde, mens hendes mor er uhelbredeligt syg af kræft. 
Læs mere

Kloster

Af Ingrid Nymo

Kloster

’Kloster’ er det nye sort komplet med Coco Chanel-jakkesæt og nonnedragter. Debutanten Ingrid Nymos vidunderlige coming of age-roman er sansemættet, sorg-smuk og meningssøgende.
Læs mere

Noter om sorg

Af Chimamanda Ngozi Adichie

Noter om sorg

Aldrig er kommet for at blive. Chimamanda Ngozi Adichie skriver smukt, råt og bevægende om at miste sin far.
Læs mere

Aftenens ubehag

Af Marieke Lucas Rijneveld (f. 1991)

Aftenens ubehag

Modtageren af den internationale Bookerpris 2020 er en uafrystelig, stemningsmættet roman om en families sorg og barndommens tanker om liv og død.
Læs mere

Til min far

Af Niels Erling (f. 1988-06-22)

Til min far

Bevægende debut om at være søn af en far, der er døende. Romanen er fuld af kærlighed og observationer fra en parallelverden i håbløshedens ventesal.
Læs mere

En frivillig død

Af Steffen Kverneland

En frivillig død

Gribende og personlig graphic novel fra norske Steffen Kverneland, der fortæller om sin barndom med en far, der endte med at begå selvmord.
Læs mere

Jeg slog min far ihjel

Af Christian Dorph

Jeg slog min far ihjel

Digtkredsen udforsker tabuer om selvmord og manglende sorg efter dødsfaldet af en forælder. Dorph stiller spørgsmål, som får lov til at hænge i luften længe efter endt læsning.
Læs mere

Tema

Tema

Sorg i litteraturen

Den største sorg i verden. Dette tema handler om sorgen over at miste en af sine nærmeste og om litteraturens rolle i sorgen. 
Læs mere