Bog

Kastevind : erindringsglimt fra en barndom

Af (
2018
)

Anmeldelse

Kastevind

16 okt.18

Ualmindelig fin barndomsskildring i et meget flot og sanseligt sprog.

Hovedparten af denne varme bog er barndomserindringer: først fra barndommen alene med moderen, der tidligt begår selvmord, hvorfor lille Alberte flytter til Ærø til sin far og hans nye familie.

Den tidlige barndom er – trods moderens depressioner – tryg og god, og det er en omvæltning pludselig at flytte fra gode kår i hovedstaden til mildt sagt kaotiske tilstande på Ærø. Alberte får pludselig en helt ny familie og skal tilpasse sig et nærmest hippie-agtigt miljø samtidig med, at hun skal finde sin plads blandt nye skolekammerater. Med dem skal hun gennemgå puberteten og de første erfaringer med drenge, tobak og øller. Bogen afsluttes med et kapitel om hendes ungdomsår i USA, hendes første fødsel og gensynet med Ærø som voksen sangerinde.

Jeg havde den store fornøjelse at mine børn gav mig billetter til en koncert med Alberte med band tidligt i 2018, og det var en oplevelse af umiddelbarhed og spilleglæde. Den samme ånd finder jeg i denne lille fine bog, hvis allerstørste kvalitet er, at Alberte solidariserer sig med sig selv på det alderstrin, hun skriver om. Det virker som om, at det er den lille og mellemstore Alberte, der erfarer en verden, der er langt fra det almindelige, men som alligevel accepteres med barnets tiltro, der dog med tiden afløses af teenagerens skepsis: Er det et egentligt arbejde, når Thomas Winding laver fjernsyn for små børn – og hvorfor skal han altid optræde i krøllet skjorte?

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Faustnummer
54700180
ISBN
9788763857239
Antal sider
141

Tema

Interview med Alberte Winding

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer