Bog

Konferencen

Af (
2021
)

Anmeldelse

Konferencen

09 nov.21
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Filosofisk, skræmmende og stærkt underholdende. Strandberg er mester i at skrive rædselshistorier i genkendelige miljøer, teambuilding vil aldrig mere være det samme.

En weekend med teambuilding ved Kolarsjöens bred i de svenske skove lyder umiddelbart hyggelig. Et team fra kommunens udviklingsafdeling skal afsted for at fejre den kommende lancering af projektet "Shopping Center i Kolarängen", der af mange opfattes som en belastning for miljøet, og som er et projekt der deler medarbejderne såvel som hele kommunen.

Teamet består af lidt for smarte Jonas, Nadja, der sætter en ære i, at tingene går retfærdigt til, kompetente Amir, der er forelsket i Lina, som er ved at drukne i arbejde, Eva, der ikke finder sig i noget, Anette med de mange aggressioner, Kaj, der går sygeligt meget op i sig selv, Thorbjörn, der altid er modsat, og Ingela, der er chef for gruppen, men blottet for lederevner. Arketyper indenfor de fleste organisationer. Indbyrdes i teamet er der masser af uindfriede forventninger, hemmeligheder og følelser af forræderi, der kan forandre den hyggelige tur. Men alle deltagerne ville nok alligevel ønske, at utålelige kolleger var det værste, de skulle møde på denne tur, for på den anden side af søen overvåges de alle af en ukendt person, der ser alt med sin kikkert…

Mats Strandbergs karakterer er både intelligent og følsomt opbygget. De fleste vil kunne genkende sig selv i typerne, både når de er elskelige, triste og patetiske. Et fint greb til at indgyde sympati eller det modsatte er, at fortælleperspektivet skifter mellem personerne i historien. Mats Strandberg er desuden mester i at skrive rædselshistorier i genkendelige miljøer, så troværdigheden er etableret. Når dette er på plads, bliver der skruet op for mørket og blodet, så stemningen bliver hen ad klassikerfilmen 'Fredag d. 13’. 

Mats Strandberg er ligesom John Ajvide Lindqvist inspireret af Stephen King og Dean Koontz, men hvor John Ajvide Lindqvists romaner ofte insinuerer uhyggen, og gyset rammer drypvist, er Mats Strandberg mester i blodige detaljer og holder læseren fanget i magtesløsheden og rædslen. 

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Louise Urth Olsen
Faustnummer
61467017
ISBN
9788770074896
Antal sider
343

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser