10 jun.21

Bogliste

Sverige - nyere svensk litteratur

Bøger på listen

Datteren

Af Lena Andersson (f. 1970)

Datteren

Datteren Elsa og Sverige er på vej til en ny forståelse af selve fundamentet for folkets dannelse og den politiske dagsorden i Anderssons dybsindige roman.
Læs mere

Tidselhonning

Af Sara Paborn (f. 1972)

Tidselhonning

Svenske Sara Paborn tager sin læser med til badebyen Båstad, hvor meget har ændret sig fra 1950’erne til i dag, men sorg og kærlighed opleves stadig lige stærkt.
Læs mere

Kødets tid

Af Lina Wolff

Kødets tid

En svensk kvinde er på skriveophold i Madrid og møder Mercuro, der forfølges af et reality-show og en urgammel nonne. Wolff har skabt en bizar og besættende fortælling om…
Læs mere

Mig ejer ingen

Af Åsa Linderborg

Mig ejer ingen

'Mig ejer ingen' er en fremragende biografisk roman om pigen Åsa, der vokser op med sin far i 1970'ernes Sverige. Originaludgave: 2008
Læs mere

Renegater

Af Klas Östergren

Renegater

Klas Östergrens mesterlige trilogi afsluttes efter 40 år med dette bind, en sproglig perle af en samtidsroman.
Læs mere

Samlede værker

Af Lydia Sandgren (f. 1987)

Samlede værker

Venskab, kærlighed, kunst, ambitioner og drømme er kernen i underholdende og intellektuel roman, der omfavner livets tilfældigheder og valg, så det gnistrer og fænger.
Læs mere

Overleverne

Af Alex Schulman

Overleverne

Alex Schulman har skrevet en stærk og uafrystelig fortælling om barndom, fortrængninger og skrøbelige familiedynamikker.
Læs mere

Forladtheden

Af Elisabeth Åsbrink

Forladtheden

Elisabeth Åsbrink fortæller om sin slægts ensomme historie i en dyb og stærk roman, fortalt i et smukt og poetisk sprog.
Læs mere