06 jan.22

Bogliste

Sverige - nyere svensk litteratur

Bøger på listen

Tullias verden

Af Kerstin Ekman

Tullias verden

Tullia hvisker fra sin verden i det antikke Rom. Kerstin Ekman lytter, giver hende stemme og forener kvinder på tværs af tid og sted.
Læs mere

Konferencen

Af Mats Strandberg

Konferencen

Filosofisk, skræmmende og stærkt underholdende. Strandberg er mester i at skrive rædselshistorier i genkendelige miljøer, teambuilding vil aldrig mere være det samme.  
Læs mere

Dagene, dagene, dagene

Af Tone Schunnesson

Dagene, dagene, dagene

Bagsiden af kendis- og influencerkulturen skildres bidsk og satirisk gennem realitystjernen Bibbs deroute. En knivskarp, usentimental og intelligent pageturner i højt tempo.
Læs mere

Glem mig

Af Alex Schulman

Glem mig

Stærk og rørende selvbiografisk roman om at vokse op i skyggen af sin mors alkoholmisbrug og samtidig nære en grænseløs kærlighed og loyalitet til hende.
Læs mere

Venligheden

Af John Ajvide Lindqvist

Venligheden

John Ajvide Lindqvist er Sveriges Stephen King. Han kan i den grad præcisere hverdagens rædsler og er mesterlig til at portrættere mennesker og antyde det afskyvækkende.
Læs mere

Krokodillens vendekreds

Af Jona Elings Knutsson

Krokodillens vendekreds

Velkommen til absurd realisme komplet med en potent komisk tone og en svirpende samfunds- og kønskritik. Velkommen til krokodiller i badekarret og naboer fra helvede!
Læs mere

Jeg foreslår at vi vågner

Et alvorligt sygdomsforløb beskrives i en fandenivoldsk selvbiografisk roman. Den afdøde forfatter satte ord på det chok, det er at modtage en kræftdiagnose.
Læs mere

Datteren

Af Lena Andersson (f. 1970)

Datteren

Datteren Elsa og Sverige er på vej til en ny forståelse af selve fundamentet for folkets dannelse og den politiske dagsorden i Anderssons dybsindige roman.
Læs mere