10 jun.21

Bogliste

Sverige - nyere svensk litteratur

Bøger på listen

Krokodillens vendekreds

Af Jona Elings Knutsson

Krokodillens vendekreds

Velkommen til absurd realisme komplet med en potent komisk tone og en svirpende samfunds- og kønskritik. Velkommen til krokodiller i badekarret og naboer fra helvede!
Læs mere

Jeg foreslår at vi vågner

Et alvorligt sygdomsforløb beskrives i en fandenivoldsk selvbiografisk roman. Den afdøde forfatter satte ord på det chok, det er at modtage en kræftdiagnose.
Læs mere

Datteren

Af Lena Andersson (f. 1970)

Datteren

Datteren Elsa og Sverige er på vej til en ny forståelse af selve fundamentet for folkets dannelse og den politiske dagsorden i Anderssons dybsindige roman.
Læs mere

Tidselhonning

Af Sara Paborn (f. 1972)

Tidselhonning

Svenske Sara Paborn tager sin læser med til badebyen Båstad, hvor meget har ændret sig fra 1950’erne til i dag, men sorg og kærlighed opleves stadig lige stærkt.
Læs mere

Kødets tid

Af Lina Wolff

Kødets tid

En svensk kvinde er på skriveophold i Madrid og møder Mercuro, der forfølges af et reality-show og en urgammel nonne. Wolff har skabt en bizar og besættende fortælling om…
Læs mere

Mig ejer ingen

Af Åsa Linderborg

Mig ejer ingen

'Mig ejer ingen' er en fremragende biografisk roman om pigen Åsa, der vokser op med sin far i 1970'ernes Sverige. Originaludgave: 2008
Læs mere

Renegater

Af Klas Östergren

Renegater

Klas Östergrens mesterlige trilogi afsluttes efter 40 år med dette bind, en sproglig perle af en samtidsroman.
Læs mere

Samlede værker

Af Lydia Sandgren (f. 1987)

Samlede værker

Venskab, kærlighed, kunst, ambitioner og drømme er kernen i underholdende og intellektuel roman, der omfavner livets tilfældigheder og valg, så det gnistrer og fænger.
Læs mere