Bog

Albert Einstein

Af (
2023
)

Anmeldelse

Albert Einstein

19 jun.23

I denne fine bog om en af de største fysikere i historien har forfatter og illustrator formået at gøre det svære tilgængeligt for de mindste.

Albert Einstein var en jødisk dreng, der boede i Tyskland med sin familie, og da han var 4 år talte han stadig ikke. Hans eneste ven var hans lillesøster Maja. I skolen kæmpede han for at følge med i undervisningen, og hjemme arbejdede han med at bevise forskellige teorier i både fysik og matematik.

Familien flyttede til Italien, Einstein studerede matematik og fysik i Schweiz og fik senere arbejde på et patentkontor. Når han havde fri arbejdede han stadig med sine to yndlingsfag.

Det hårde arbejde bar frugt, og Albert Einstein blev en anerkendt fysiker, der modtog Nobels Fredspris i fysik i 1921. Da Hitler begyndte krigen mod den jødiske befolkning, flyttede han til USA med sin familie og blev desuden ansvarlig for at flere jødiske videnskabsmænd fik job på amerikanske universiteter. Einstein var utrolig ked af, at USA byggede en atombombe på baggrund af hans forskning, der skulle bruges i krig. Til gengæld arbejdede han mod social ulighed i USA og blev ved at være nysgerrig til det sidste.

Bogen om Albert Einstein er endnu en vidunderlig formidlet fortælling i serien om de små mennesker med de store tanker til børn fra ca. 4 år, som kan vække nysgerrighed og løfte en flig af sløret for både store og små omkring tankerne bag Einsteins relativitetsteori. Jean Claudes illustrationer er skønne og med masser af detaljer, og enkelte steder i bogen er illustrationerne udarbejdet så de forestiller fotografier på en væg. Samspillet mellem tekst og billeder er som altid udsøgt, og bogen afrundes med at fortælle, at Albert Einstein beviste ”at nysgerrighed og fantasi er vigtigere end viden.”

Bogdetaljer

Forlag
Albert
Oversætter
Luna Svane Rodríguez
Faustnummer
136038575
ISBN
9788794301244
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer