Bog

Jane Goodall

Af (
2020
)

Anmeldelse

Jane Goodall af Maria Isabel Sánchez Vegara

05 jul.20

Den vigtige historie om en kvinde, der hele sit lange liv har kæmpet for et retfærdigt liv for verdens chimpanser. 

Jane Goodall er en kvinde med et mål. Bogen handler om hendes liv, fra hun blev født i London i 1934 og fik sin første elskede tøjchimpanse Jubilee, indtil hendes liv i dag, hvor hun rejser verden rundt og oplyser folk om vigtigheden af, at behandle alle levende væsner ordentligt.

Goodall arbejder for at skabe bedre vilkår for chimpanserne, der bruges i videnskabelige forsøg, og hun har oprettet reservater for både voksne og unger, som hun har reddet fra fangenskab, og hvis forældre er blevet dræbt for deres kød. Hun har studeret chimpanser i mange år og udgav ’The Chimpanzees of Gombe’, der markerede slutningen på hendes karriere som feltbiolog i 1986, umiddelbart efter udgivelsen af det store videnskabelige værk. Nu er hun omrejsende foredragsholder, og hun startede i 1965 et forskningscenter i Gombe, Tanzania, hvor forskere undersøger chimpansers adfærd. Hun har desuden startet ungeprogrammet 'Roots and Shoots’, der skal uddanne unge mennesker til at passe på naturen.

Jane Goodall er ophavskvinde til mange vigtige opdagelser om chimpanser, bla. at de kan fremstille redskaber til at fiske myrer ud af gamle træstammer, og at de, fuldstændig ligesom os, er helt forskellige af natur. Goodall har påvist, at forskellen på mennesker og chimpanser i virkeligheden ikke er særlig stor, hvilket er et utrolig vigtigt punkt for, hvordan mennesker opfatter dem og behandler dem. Hendes store og vigtige arbejde for at give stemme til dem, der ingen har, fortsætter ufortrødent. Og heldigvis kæmper hun ikke alene.

Forfatter Maria Isabel Sanchez Vegara har endnu engang skrevet en vedkommende og interessant historie om en kvinde, der kæmper for retfærdighed med godhed og vilje. Den italienske Illustrator Beatrice Cerocchi har med sine smukke illustrationer i dæmpede naturlige farver sat rammerne for den fine fortælling.

Alle mennesker fra 4 års alderen skal stifte bekendtskab med denne bog.

Bogdetaljer

Secondary title
Små mennesker - STORE DRØMME
Forlag
Albert
ISBN
9788793752269
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer