Bog

David Attenborough

Af (
2021
)

Anmeldelse

David Attenborough

20 aug.21

At formidling for børn helt ned til fire år kan gøres så ukompliceret og interessant er simpelthen vidunderligt.

Nogen mennesker bruger hele livet på kærligt at oplyse om skønheden i verden, så den kan være et dejligt sted at være i for alle levende væsner. Og på at prøve at få andres øjne op for, hvor vigtigt der er, at vi i fællesskab passer på vores klode.

David Attenborough voksede op i Leicester i England hos sine forældre. Hans far var rektor for det lokale universitet, så Davids barndom foregik på universitetets område, hvorfra han udforskede verden. Fra barnsben var han fascineret af naturen og ønskede intet mere end at møde dyrene i virkeligheden. Han blev uddannet i naturvidenskab fra universitet og begyndte derefter at arbejde som vært på et tv-program om dyr. Men han ville helst filme dyrene i deres naturlige omgivelser, og han rejste derfor rundt i verden for at bringe naturen ind i folks stuer.

Attenborough vil ændre menneskets forståelse af naturen ved at vise, hvor fantastisk verden er, så alle måske vil tænke sig om i deres måde at behandle naturen på. Gennem sit arbejde forsøger han at give andre mennesker en slags følelsesmæssige aktier i naturen, som kan betyde en sundere tilgang til verden for det enkelte menneske. Selvom David Attenborough er over 90 år i dag, kæmper han stadigt utrætteligt med at skabe opmærksomhed på den verden, vi lever i, primært gennem sine tv-programmer.

Jeg gentager mig selv, når jeg siger, at jeg elsker serien ’Små mennesker, STORE DRØMME’. Forfatteren gør brug af forskellige illustratorer i sine bøger, der alle, trods et ret ensartet fælles udtryk, alligevel er forskellige. Illustrator Mikyo Noh er oprindeligt fra Sydkorea, hvor hun har arbejdet som designer. Hendes tegnestil er naivistisk og utroligt fin i flotte farver. 

Bogdetaljer

Forlag
Albert
Oversætter
Luna Svane Rodriguez
Faustnummer
39239191
ISBN
9788793752467
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer