Bog

Martin Luther King

Af (
2021
)

Anmeldelse

Små mennesker, Martin Luther King

01 aug.21
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Det er så vigtigt, at Maria Isabel Sanchez Vegara skriver bøgerne om alle disse store mennesker og får dem formidlet til små mennesker.

”I have a dream” indgår i en af verdens nok mest kendte taler. Ordene blev udtalt af frontfiguren i borgerrettighedsbevægelsen i USA fra 1958-1966. En mand, der ikke ville finde sig i undertrykkelse for undertrykkelsens skyld, og som bekæmpede hadet med kærlighed.

Martin Luther King Jr. blev født i Atlanta i 1929 og oplevede allerede som barn ikke at være velkommen hos sine venner på grund af sin hudfarve. Han erfarede snart, at sorte og hvide ikke fulgtes ad i busser, biografer eller skoler. Derfor besluttede han sig for, at han ville bekæmpe den urimelige sociale uretfærdighed med ord.

På universitetet blev han stærkt inspireret af Mahatma Gandhis principper om ikke at bruge vold for at opnå fred. Efter universitetet rejste han til Alabama sammen med sin kone, hvor han arbejdede som præst og prædikede om menneskerettigheder. Han var særdeles aktiv i borgerrettighedsbevægelsen og modtog i 1964 Nobels Fredspris for sin store kamp mod raceadskillelse gennem ikke-voldelige metoder. Han fremstår i dag som et ikon på ligeværd og frihed.

Martin Luther King Jr. anses som en af USA's største intellektuelle og er den eneste amerikanske ikke-præsident, hvis fødselsdag hvert år fejres som national helligdag. Han har desuden fået mere end 1000 gader over hele verden opkaldt efter sig. Bogen er, som resten af serien, fyldt med farverige illustrationer, skabt af illustrator Mai Ly Degnan, der er virkelig dygtig til at skildre mennesker med et twist af humor.

Bogdetaljer

Forlag
Albert
Oversætter
Luna Svane Rodriguez
Faustnummer
39239248
ISBN
9788793752450
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser