Bog

Marcus Rashford

Af (
2022
)

Anmeldelse

Marcus Rashford

13 dec.22
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Historien om den engelske angriber Marcus Rashford, der kommer fra fattige kår og arbejder for at forbedre livet for børn med samme baggrund, er et must read for alle børn.

Marcus Rashford er opvokset i et fattigt område af Manchester sammen med sin mor og fire søskende. Hans mor måtte være kreativ for at få pengene til at række. Marcus har siden sit femte år elsket at spille fodbold og brugt det meste af sin tid på at øve sig, så han kunne blive rigtig god, og både hans familie og naboer opmuntrede ham til at blive ved.

Da Marcus blev 11 år, kæmpede hans mor for at klubben Manchester United skulle optage ham på deres akademi, selvom man i virkeligheden skulle være 12 år for at blive optaget. Klubben lod sig overtale, og da Marcus blev 18 år, blev han den yngste spiller til at score i sin første landskamp.

Da Coronaepidemien lukkede verden ned, blev Marcus opmærksom på problemerne for de familier, som var afhængige af at deres børn spiste gratis måltider i skolerne, og som nu havde svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Derfor begyndte han at arbejde for organisationen "Fareshare", der sørger for mad til fattige børn i England. Det er en af grundene til, at der så mange der hepper Marcus Rashford, når han spiller fodbold.

Dette er bog nr. 24 i serien, som fortæller historierne om adskillige meget forskellige berømte mennesker fra hele verden. Forfatter Maria Isabel Sánchez Vegara portrætterer mennesker, hvis liv peger ind i tendenser i tiden. Praktisk talt hver bog har sin egen illustrator, og denne gang har forfatteren benyttet sig af brasilianske Guilherme Karsten, hvis herlige naivistiske former og figurer er vidunderlige, farverige og glade, som det også er tilfældet med illustrationerne i resten af serien.

Bogdetaljer

Forlag
Albert
Oversætter
Luna Svane Rodríguez
Faustnummer
134694009
ISBN
9788794301107
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser