Bog

Ada Lovelace

Af (
2021
)

Anmeldelse

Ada Lovelace - små mennesker, store drømme

07 jul.21
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Vegara fortsætter sin serie af vidunderligt illustrerede børnebøger om mennesker med mod, styrke og tilstrækkelig tro på sig selv til at gøre drømme til virkelighed.

Ada Lovelace var datter af Lady Byron, der elskede matematik, og den berømte engelske digter Lord Byron, som forlod familien, da Ada kun var 5 uger gammel. Hendes mor var ofte fraværende og efterlod Ada for at blive opdraget af sine bedsteforældre og guvernanter. Ada drømte om maskiner, der kunne flyve, men hun var også meget glad for matematik ligesom sin mor.

Uddannelse var ikke almindeligt for kvinder, da de i midten af det 19. århundrede ikke blev anset for at være lige så intelligente som mænd. Som 14-årig blev Ada syg, og var sengeliggende i 3 år, hvor hun bl.a. benyttede tiden på at studere og drømme om de flyvende maskiner. De eneste maskiner, der kunne flyve på denne tid, var luftballoner, så hendes mor mente, at det hele var fjollede fantasier.

Efter nogle år rejste Ada til London, hvor hun mødte Charles Babbage, som var en berømt matematiker, der havde opfundet regnemaskinen, og Ada elskede maskinen, som mange mente, var en form for magi. Ada arbejdede endnu mere med tallene, og hun endte med at opfinde den kode, som udgør det sprog, computere benytter i dag. Ada Lovelace blev verdens første programmør.

Denne serie af velfortalte fagbilledbøger til børn fra ca. 4 år fortsætter i samme fine spor. Bogen her er nr. 17. i rækken af oversatte bøger. Illustratoren er græske Zafouko Yamamoto, hvis bløde former, skønne naive streg og afdæmpede farver lægger sig i tråden med resten af serien. Jeg kan ikke skjule min begejstring over genialiteten i serien om ’Små mennesker, STORE DRØMME’. De formidler faktisk sig selv.

Bogdetaljer

Forlag
Albert
Oversætter
Luna Svane Rodriguez
Faustnummer
39239213
ISBN
9788793752443
Antal sider
36

Maria Isabel Sánchez Vegara

'Små mennesker, store drømme' er en række billedbøger, målrettet børn i aldersgruppen 4-8 år, som fortæller om mennesker med store drømme, som gik målrettet efter dem.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser