Bog

John Lennon (Små mennesker, store drømme)

Af (
2021
)

Anmeldelse

John Lennon (Små mennesker, store drømme)

18 jan.22

Utrolig fin biografi i børnehøjde om legenden John Lennon, der var et vigtigt talerør for fred og tolerance.

John Winston Lennon blev født under Anden Verdenskrig i 1940 i Liverpool. Hans far var sømand og forlod endegyldigt familien, da John var lille. Derefter voksede John op hos sin tante og onkel, hvor hans mor ofte kom på besøg og lærte sin søn at spille banjo. I skolen var han ikke særlig dygtig, men til gengæld tegnede han rigtig meget. Han dannede i marts 1957 gruppen The Quarrymen, og fik senere vennerne Paul McCartney og George Harrison med i gruppen. Kort efter kom også Ringo Starr med i bandet, der nu kaldte sig The Beatles.

Da The Beatles udgav singlen ’Love me do’, rykkede de op og blev det mest populære band i verden, men trods populariteten følte John Lennon sig ensom, indtil han mødte den japanske kunstner Yoko, som blev hans livsledsager, som kæmpede sammen med ham for en større tolerance i verden. I dag, mere end 40 år efter hans død, er John Lennon stadig en stor inspirationskilde for mange mennesker i hele verden.

Maria Isabel Sánchez Vegara har endnu engang udarbejdet en spændende og vigtig biografi til børn ned til 4 år. Hun formidler på imponerende vis de væsentligste detaljer, så der kan dannes en forståelse for mennesket John Lennon for børn og lader det være op til forældrene at formidle, hvad der videre skete. 

Illustrator Octavia Bromell, der er bosat i England, har lidt af angst og depressioner, som hun har kæmpet sig ud af vha. den positive indvirkning, som kreativiteten har haft på hende. Derfor er hendes stil også præget af lyse farver og sjove former, der skaber glæde hos beskueren. Desuden har hun virkelig formået at fange John Lennons komplekse natur. 

Bogdetaljer

Forlag
Albert
Oversætter
Luna Svane Rodriguez
Faustnummer
61699007
ISBN
9788793752740
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer