Bog

Mahatma Gandhi

Af (
2020
)

Anmeldelse

Mahatma Gandhi af Maria Isabel Sanchez

07 jul.20
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Fortællingen om et menneske, der bekæmpede undertrykkelse helt uden brug af vold. Et menneske, der med fred kæmpede for retfærdighed og forbedrede rettigheder. 

Mohandas Karamchand Gandhi blev født i 1869 i Porbandar i Indien og er i hele verden kendt som en af det 20. århundredes største åndelige ledere. Hans mor opdrog ham til at være en god hinduist, hvilket indebar at være ærlig og venlig mod alle levende væsner. Som 19-årig rejste han til London for at studere jura, men han havde meget svært ved at finde ud af de engelske skikke. Han uddannede sig til advokat og rejste efterfølgende til Sydafrika for at skabe bedre forhold for inderne dernede. Da han flyttede tilbage til Indien, begyndte han i 1919 en kampagne i ulydighed mod den engelske kolonimagt, der havde magten i hans land, for at Indien skulle opnå selvstyre.

Gandhis våben var passiv modstand. Hans fredelige protestbevægelse spredte sig til hele Indien, og mange folk fulgte ham. Han blev ofte sat i fængsel, fordi han stod bag protesterne. Han sultestrejkede og blev sat fri igen, da englænderne var bange for,at han skulle dø i fængslet.
Gandhi nåede sit mål i 1947, hvor Indien opnåede uafhængighed fra Storbritannien. Han vil altid blive husket som Indiens fader, der altid vil stå som en stor inspiration for alle i kampen om at forsøge på at skabe ensartede vilkår for folk i hele verden.

Mahatma Gandhis enorme overskud til at kæmpe for Indiens frihed uden at benytte sig af våben, er det mest forbilledlige eksempel på medmenneskelighed at fortælle om til børn. Forfatter Maria Isabel Sanchez Vegara har virkelig formået at fortælle historien, så børn ned til 4 år med formidling kan få fint udbytte af bogen. Den spanske illustrator Albert Arrayás har skabt de smukkeste billeder, hvor både for- og bagsats er udnyttet med tegninger af hvide fredsduer i massevis. Farverne er i øvrigt i samme fredelige nuancer, som Gandhi udstrålede. Endnu en perle i serien om små mennesker med store drømme!

Bogdetaljer

Secondary title
Små mennesker - STORE DRØMME
Forlag
Albert
Oversætter
Luna Svane Rodríguez
Graphic
Albert Arrayás
ISBN
9788793752252
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser