Bog

Claras bog

Af (
2020
)

Anmeldelse

Claras bog af Inge Duelund Nielsen og Gitte Gade (Ill.)

25 sep.20

Inge Duelund Nielsen og Gitte Gade har sammen skabt en bog af stor skønhed, der nænsomt, poetisk og indlevende behandler mobning og ensomhed.

"Nogle skoler er mobbefri. Hvorfor får man så et hul i maven. Huller er ingenting med ingenting indeni. Hvordan kan det gøre ondt i noget, der ikke er der?"

Bogen skrives af buschaufføren Patricia, men fortælles af skolepigen Clara. Bogen gav Clara til Patricia, da hun tog afsted, og historien, som Clara fortæller, handler om hendes liv som stort set usynlig. Både i skolebussen, i skolen og blandt børnene. Når hun er ked af det, kravler hun op i det store træ, hun kalder Frode, som står i skolegården. Patricia ville ønske, hun havde vidst, at hun skulle være mere som et træ og tilbyde trædegrene, som Clara kunne klatre op på. Jo mere Patricia prøver at hjælpe Clara, des mere sættes der fokus på hendes usynlighed. En dag kommer Clara ikke i skole, og det er som om, alting har ændret sig, Selv farverne er anderledes, ligesom luften og tingene også er helt skæve. Og der hvor Frode plejede at stå, er der nu blot et stort gabende hul…

'Claras bog' er en stille, dyb og intens fortælling om at være usynlig, uanset hvad man gør. Selvom Clara ligner de andre og lever et liv, der ligner de andre børns, er det som om hun sidder indeni et spejl, hvorfra hun betragter verden udenfor. Inge Duelund Nielsen har skrevet flere børnebøger, der alle viser en særlig forståelse for børn, og som er skrevet med stor ærlighed. Hun har tidligere samarbejdet med illustrator Gitte Gade om billedbogen Hulder til Balder  fra 2019, hvor hunden Balder også føler sig usynlig. Gitte Gades illustrationer er intet mindre end sublime. I dæmpede naturfarver skaber illustrationerne en fornemmelse af noget retro og gammelt. Som gammelt rosa tapet man ser i et forladt hus. Dette er hendes anden bog, og jeg kan næsten ikke vente på nyt fra hendes hånd.

Bogen er som helhed en helt unik oplevelse, som snakker ind i de stille børns inderste, men som alle bør læse for at finde mod. Oplagt til læsning sammen med børn fra ca. 6 år.

 

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
ISBN
9788771516753
Antal sider
72

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer