Bog

Pigen der hed Djamesbond

Af (
2019
)

Anmeldelse

Pigen der hed Djamesbond af Hanne Kvist

14 maj.19
AfMetteline Lykke Rasmussen
Skribent

Når ens lillebitte, hemmelige ven springer ud af hækken og viser sig at være den sejeste hemmelige ven i verden, ender man måske også selv med at komme ud af busken?

Lasse er ikke ensom, for han har nemlig en ven; en lillebitte ven, som bor inde i hækken. Den hæk, der slutter lige inden Netto, hvor de seje drenge står og ryger. Det er pigen, Djamesbond, som Lasse altid snakker med, når han går forbi og prøver at undgå at blive set og råbt efter af de seje drenge. Djamesbond tør ALT; alt det, som Lasse ikke selv tør!

En dag får Lasse ikke sagt sin sædvanlige farvel-remse til Djamesbond, og hun dukker pludselig op i klassen i både rigtig og stor udgave, for det er for kedeligt at være ‘fundet på’. Det er jo Lasse, der gjort hende så modig, for det er ham, der har fundet på hende, men Djamesbond har også sin egen vilje.

‘Pigen der hed Djamesbond’ er en dejlig og finurlig fortælling om at ønske sig en ven, som man kan lave alt det med, man ikke kan lave alene. En ven, som ikke er bange for noget som helst og som oplever alle de spændende ting, man ikke selv er modig nok til og siger alle de ting, man ikke selv tør sige. Måske er den, der har fundet på den modigste pige i verden i virkeligheden supersej, i hvert fald må han jo have modet i sig for at kunne give det til hende, og måske kan hun give bare en brøkdel tilbage? Mod viser sig på mange måder.

Hanne Kvist fik i 2017 Forfatterprisen for børne- og ungdomslitteratur for Dyr med pels- og uden og samme år udkom billedbogen Træet, dyrene og os. Med Lilian Brøgger som tegner har hun skabt en forrygende billedfortælling til højtlæsning for de børn, som for længst er gået ud af børnehaven. Der er knallertbøller, luftgeværer og cigarrygning bagved Netto, så det næsten er en fest. Eller det er det jo så ikke, men man fejrer det sammen med Lasse, da han får sendt en knallert ned ad en trappe og tør overlade noget af ansvaret for at ‘finde på’ til sin ven. ‘Pigen der hed Djamesbond’ sender tanker til andre seje helte fra børnelitteraturen, Gummi-Tarzan, Pippi Langstrømpe og Ternet Ninja, men heldigvis er den også helt sin egen.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
46417593
ISBN
9788702157772
Antal sider
48

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser