Bog

Hej Gustav Gravhund!

Af (
2020
)

Anmeldelse

Hej Gustav Gravhund! af Bette Westera

20 aug.20

En fin og hyggelig billedbogsfortælling om at få sin egen hund fortalt fra hvalpens synsvinkel.

Et kæledyr står højt på mange børns ønskeliste, og på sin 7-års fødselsdag går ønsket i opfyldelse for Sarah. Far Pablo og far Alfred har nemlig hentet en lille gravhundehvalp til hende. Gustav Gravhund synes imidlertid ikke, det er spor rart at skulle væk fra alt det, han kender og er tryg ved. Han lå lige så godt og blødt i kurven hos sin hundemor og fire søskende, da et fremmed ansigt dukker frem over kanten og fjerner ham fra sit hjem.

Historien opleves i hundeperspektiv, for det er fra Gustavs synsvinkel, fortællingen formidles. Sarah er heldigvis en kærlig og omsorgsfuld pige, der tager sig godt af og forstår ham, så han kommer til at føle sig tryg og kan falde i søvn i sin nye kurv på hendes værelse.

Den lille gravhundehvalp med de korte ben og den lange krop scorer højt på nuttethedsbarometeret, og historien skal nok skabe glæde hos hundeglade børn og måske også give næring til ønsket om selv at få et kæledyr. Forsiden er indbydende, og bogen er hele vejen igennem fyldt med farverige og fine illustrationer. At Gustav lander i en regnbuefamilie med to fædre, er ikke noget, der tematiseres, og derved kommer det befriende nok til at fremstå som helt normalt.

Historien er også oplagt at bruge som udgangspunkt for samtaler med børn i børnehavealderen om, hvordan det er at blive hundeejer.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
Graphic
Noëlle Smit
ISBN
978-87-406-6282-5
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer