Bog

Her bor Agnes

Af (
2020
)

Anmeldelse

Her bor Agnes af Marit Larsen

14 feb.20

En smuk billedbog om ensomhed, venskab og om at finde hinanden og lære at forstå verden.

Agnes er fem år gammel, og hun ved alt om, hvad der sker i og omkring hendes hjem. Hun kender alle afkroge og udsigter og ved, hvem der går hvornår. Hun ved, at fuglene er sultne, og at hun er den eneste, der husker dem. Hun ved, hvem der holder de bedste fester, hvem der fejrer jul hele året, og hvem der får grineflip helt alene. Men hun ved også, hvordan det er at være eneste barn i et hus fyldt med voksne, der aldrig har tid.

En dag ser Agnes den nye pige Anna. Anna flytter ind med alle sine mange ting, og Agnes betragter hende gennem kighullet i døren. Morgenen efter er alt anderledes. Den nye pige gør alt, hvad Agnes gør, ser alt, hvad Agnes ser og hører alt, Agnes hører. Hun opdager selv alle de ting, som Agnes har brugt lang tid på at opdage, og det Agnes synes ikke er i orden. Kan man bare gøre det, når man er ny?

’Her bor Agnes’ er den fineste fortælling om følelser som venskab og jalousi, men også en erkendelse af, hvordan verden fungerer. Og at man ikke er herre over alt i denne verden.

Det er forfatter Marit Larsens debut, hvorimod illustrator Jenny Løvlie står bag flere bøger. Hendes stil er let, i sarte pasteller med de fineste former og en umådelig detaljerigdom.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Anne Krogh Hørning
Graphic
Jenny Løvlie
ISBN
978-87-406-6054-8
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer