Bog

Far må jeg få et kæledyr

Af (
2019
)

Anmeldelse

Far må jeg få et kæledyr af Line Malling Schmidt

23 aug.19

Hyggelig fortælling om at ønske sig et kæledyr og de sjove og mindre sjove pligter, der er forbundet med det.

”Far, må jeg få et kæledyr?” Mon ikke alle forældre på et tidspunkt (eller mange gange!) har hørt det spørgsmål fra et håbefuldt barn? Denne historie præsenterer forskellige typiske og lidt mere utraditionelle kæledyr og knytter til historien, at der også er arbejde forbundet med at have et kæledyr, og at det handler om at finde det helt rette kæledyr. En rigtig hyggelig historie iblandet en smule fakta om forskellige kæledyr for børn fra 4 år.

 

 

Kara og far er i gang med morgenmaden, da de berømte ord falder: ”Far, må jeg få et kæledyr?”. Far synes, at det er ligeså fint med kæledyrene på Karas iPad. Det synes Kara dog ikke helt er det samme, og hun fortæller far om Hannibals hund, Petras papegøje, Heidis hest, Hamidas hamster, Filippas fugleedderkop og flere andre kæledyr.

 

 

Far synes, det lyder spændende, men spørger, om det kun var de sjove ting, Kara var med til sammen med dyrene. Kara må tilstå, at det hele ikke var sjovt. Fx skulle de fjerne Heidis hests hestepærer, og det lugtede. De skulle ud og gå med Hannibals hund i regnvejr, og Hamidas hamster larmede hele natten. Far og Kara bliver enige om, at Kara selvfølgelig skal have et kæledyr, men at det skal være det helt rigtige for hende, og at det er vigtigt at huske, det både er sjovt og kræver pasning at have et kæledyr.

 

 

Historien slutter med, at Kara finder det helt rigtige kæledyr for hende. Og det er et, som vennerne ikke har. Historien er skøn, og det er godt tænkt at komme omkring de mindre sjove ting forbundet med at have et kæledyr. Undervejs præsenteres en række populære kæledyr, men der er også plads til de lidt mere ”spændende” dyr som slange, fugleedderkop og vandrende pinde. En fin historie, som nok skal give drømmen om et kæledyr vinger.

 

 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
ISBN
978-87-406-5780-7
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer