Bog

Bedstemor fugl

Af (
2019
)

Anmeldelse

Bedstemor fugl af Benji Davies

27 mar.19
AfLine Hoffgaard
Skribent

Poetisk og smukt illustreret billedbog om ensomhed og om at finde hinanden.

Benji Davies har skrevet og illustreret en fin historie om en dreng og hans bedstemor. Historien sætter ord på følelser som ensomhed og venskab på tværs af generationer. Det er ikke givet på forhånd, at man kender andre godt eller holder af dem, bare fordi man er i familie. Men hvis man er åbenhjertet og finder noget at være fælles om, kan det styrke relationen. En smuk og poetisk fortælling for de 3-6-årige.

Louie skal på ferie hos sin bedstemor, og hans far sejler ham ud til den øde klippø, hvor bedstemor bor alene kun omgivet af fugle. Louie føler ikke, at han kender sin bedstemor ret godt, og hun har for travlt til at lege med ham. En morgen, hvor der er lavvande, sniger Louie sig væk på eventyr ude på klipperne. En storm trækker op, og vandet stiger, så Louie bliver fanget i en klippehule på et skær. Han er bange, men så finder han en lille fugl, der også har søgt ly i hulen. Den er forkommen, og han vil bringe den tilbage til bedstemor, så hun kan redde den. Men det er farligt at færdes ude i stormen, og heldigvis kommer bedstemor til sidst sejlende og redder dem. På hjemturen redder de en masse andre små fugle og bruger resten af ferien på at gå på opdagelse på øen sammen. Og den lille fugl vil gerne blive hos bedstemor, da Louie skal hjem igen.

Benji Davies har begået endnu en poetisk og smukt illustreret fortælling, som handler om ensomhed og om at finde hinanden i mere en én betydning, symboliseret på fineste vis gennem de små fugle. Louie mødte vi første gang i historien om 'Stormhvalen', som ligeledes handler om ensomhed og venskab. Benji Davies kan noget med ord og billeder. Historien er enkelt fortalt med få sætninger, og billederne sætter fantasien i gang. Derfor er historiens billedunivers også oplagt til dialogisk læsning. Davies forfatterskab vil også røre den voksne læser.

Bogdetaljer

ISBN
9788702277180
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser