Bog

Sara ser du ikke

Af (
2018
)

Anmeldelse

Sara ser du ikke af Anna Platt

20 jul.19
AfLine Hoffgaard
Skribent

Vedkommende og smukt illustreret historie om ensomhed for de 5-8-årige.

I Anna Platts historie handler det om en pige, der bliver overset og føler sig ensom. Når ingen ser en, bliver man til sidst til ingenting. Temaet om ensomhed er eviggyldigt, og historiens slutning vender det sørgmodige til håb med et budskab om at acceptere andre for dem, de er. Historien er utrolig smukt illustreret og velegnet til de 5-8-årige og også til indskolingen til samtale om mobning og hvordan det føles at blive holdt udenfor.

Sara er god til mange ting, men da Loa ikke inviterer Sara til sin fødselsdag, begynder Sara at forsvinde langsomt. Hun bliver mere og mere usynlig for omgivelserne og går i ét med tapetet. Det kan selvfølgelig have sine fordele; fx kan man snige sig ind i biografen uden at skulle betale. Men Sara er også bekymret over, at ingen ser hende, for når man ikke er noget udenpå, kan man også ende med at blive til ingenting indeni. Så en dag i parken opdager Sara noget uventet. En pige står på afstand og stirrer direkte på hende. Kan det virkelig passe, at nogen kan se hende? Pigen sætter sig på bænken ved siden af Sara, og de falder i snak. Efter den dag leger Sara og Siri sammen hver dag.

Det er nogle ekstraordinært smukke illustrationer, der ledsager denne historie om ensomhed og at blive set for den, man er. Historien sætter i ord og billeder spot på de følelser, der er forbundet med ensomhed, og illustrationerne af Sara falmer i takt med, at Saras ensomhed vokser. En virkelig smuk og vedkommende fortælling, som minder os kærligt om at se lidt bedre efter og række ud, når vi møder nye mennesker.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Graphic
Li Söderberg
ISBN
978-87-11-90029-1
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser