Bog

Else og plageånden

Af (
2019
)

Anmeldelse

Else og plageånden af John Kenn Mortensen

19 jul.19

John Kenn Mortensen er en mester i at skabe vilde og surrealistiske billeder. Med enkle ord og dramatiske illustrationer har han skabt en billedfortælling om at have en plageånd, hvilket mange børn kan forholde sig til.

Forlaget Alinea har udarbejdet en række korte serier til indskolingen kaldet Miniværk, der er skrevet af forskellige danske forfattere. Seriens hovedpersoner er alle skolebørn, som har noget på hjerte. De beskriver emner, som børn i de yngste klasser kan være optagede af; at være anderledes, bange eller lignende.

Plageånden i fortællingen kalder hovedpersonen Else for Spøg-Else og er hos hende hele tiden. Den er enormt høj med uhyggelige lange og tynde lemmer, en lang næse og store blege og tomme øjne. Den er der, når hun skal sove, spise, eller når hun står foran spejlet. Den er skyld i, at hun hele tiden føler, at hun har et hul i maven, den kommer med ondskabsfulde drillerier og tager glæden ved alting helt fra Else. En dag hvor hun beder den om at lade hende være i fred, og den svarer, at det ikke er noget hun bestemmer, gør hun oprør.

John Kenn Mortensen debuterede i 2011 med ’Post-it Monstre', en bog fyldt med fantastiske og absurde tegninger. Han er uddannet animator og arbejder på forskellige tv-shows, men det er især i rollen som ’post-it- kunstner’, han har fået en stor fanskare. Han bruger masser af på små post-its, for han så han fyldt med historier og ideer, som bare må ud i en fart, så han ikke keder sig. Sådan fylder han post-it efter post-it, med de mest fascinerende historier og væsner, der minder om karakterer fra Jim Burtons unikke univers.

Han husker os på, at alle kan huse et monster, som de kæmper med. Hans tegninger fortæller, at selvom alting er godt og ser utroligt hyggeligt ud, står der altid et monster og lurer i baggrunden. Vi skal passe på ikke at lukke det ind!

Velegnet til børn fra ca. 8 år.

Bogdetaljer

Forlag
Alinea
ISBN
978-87-23-52728-8
Antal sider
17

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer