Bog

Sne er usynlig

Af (
2019
)

Anmeldelse

Sne er usynlig af Judith Koppens

06 sep.19
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Det kan være svært ikke at have venner, men det gør heldigvis ikke så meget, når man har en lille hvid hund som sin bedste ven. Også selvom de andre børn siger, at den lille hvide hund ikke eksisterer.

Sara har ikke rigtigt nogen venner. Men hun har en lille hvid hund, som hun kan lege med i timevis. De andre børn griner af Sara, og de siger at Sne slet ikke findes i virkeligheden. Sara siger til Sne, at børnene bare kan grine alt de vil, for når hun kan se ham, betyder det, at han er virkelig. Om natten kan Sara ikke sove, hvis ikke Sne sover ved siden af hende, og hvis hun skal ned af trappen for at tisse om natten, skal han også gå med. Ellers er den mørke gang alt for lang.

En dag hvor de er i parken, kan Sne ikke finde ud af at hente bolden, som Sara kaster til ham og den lander ude i dammen. Uanset hvor hårdt hun prøver, kan hun ikke få fat på bolden, og hun ender selv i nede i dammen. Heldigvis er Sne sprunget efter hende, så de sammen kan svømme ind til land. De andre børn er meget imponerede over, at Sara kan svømme så langt helt selv. For dem er Sne jo usynlig.

En meget fin og vigtig billedbog om at være alene, men ikke være bevidst om at man er det. Hovedpersonen Sara har opfundet en usynlig ven i skikkelse af hunden Sne, som hun laver alle de ting sammen med, man ellers gør med sine bedste venner. Han hjælper hende til at turde en masse ting, som hun ikke tør alene. Især er det mod han indgyder hende livsvigtigt, da hun falder gennem isen.

Judith Koppens er uddannet pædagog og arbejder som lærer samtidig med, at hun skriver. Hun har skrevet mere end 40 børnebøger, hvor nogle af dem også henvender sig til et voksent publikum.

Illustrator Tineke Meirink er utrolig dygtig og har med sine smukke tegninger skabt et lækkert drømmeagtigt univers både med farver og fine illustrationer.

En særdeles relevant historie om ensomhed og om, hvordan det føles, når man ikke har nogen at tale med. Bogen beskriver rigtig fint, hvordan man kan skabe en virkelighed, der er dejlig at være i alligevel. Fra ca. 4 år.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Ida Assarsson
Graphic
Tineke Meirink
ISBN
978-87-406-5834-7
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser