Bog

Basse

Af (
2019
)

Anmeldelse

Basse af Mick Inkpen

08 jan.20
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Fin billedbog for små hundeelskere fortalt i rim, der gør den ekstra sjov at læse højt.

Det er svært at være en hvalp. Der er så meget, man skal forstå og lære. Både kommandoerne: Sit, bliv, dæk og hent pinden. Og alle de ting er Basse rigtig god til. Men han kan høre sine mennesker siger ‘Basse’ meget ofte, nogle gange flere gange i træk, og det kan han ikke finde ud af. Han kan ikke Basse. Måske en af hans hundevenner kan lære ham det?

I spejlet bor en anden hund. Mon han ved, hvad Basse er? Han vil godt nok aldrig lege, selvom han har Basses bold. Basse gør alle de ting, hvalpe gør, men en dag falder han i vandet og er er ved at drukne. Men han bliver reddet, og den lille dreng, der redder ham, siger "Åh. Basse. Basse. Basse." Et ord med en dejlig klang, som Basse pludseligt opdager er hans navn. Om aftenen når de skal sove, siger drengen, at Basse skal lægge sig i sin kurv, men han tænker "Vissevasse! Jeg ved jo, at du godt li’ at putte dig med Basse".

'Basse' er en fin billedbog for hundeelskere. Den er skrevet, så man kan forstå alle Basses frustrationer, og han er så sød. Både i sin søgen efter hvordan man gør Basse, men også i sine tanker om den hund ovenpå, der har hans bold i munden, og som også er henne i parken. Han er tegnet med rød/hvide svedbånd på alle fire ben, enorme øjne og ører, der står ud til begge sider og viser, hvordan han har det. Bogen er helt vidunderligt illustreret, både hundene på første side, men hele stilen med de store hoveder og smukke farver er meget appellerende.

Chloë og Mick Inkpen er far og datter og har sammen en del udgivelser bag sig, desværre ikke mange på dansk.

Bogdetaljer

Forlag
Flachs
Oversætter
Berit Sørensen
Graphic
Chloë Inkpen
ISBN
978-87-627-3160-8
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser