Bog

Nulle

Af (
2021
)

Anmeldelse

Nulle

15 jul.21
AfLine Hoffgaard
Skribent

Charmerende billedbog om at ønske sig et kæledyr og om fantasien, som ingen grænser kender.

Alle har et kæledyr – undtagen Mathilde. Far og mor lover med ”Nu må vi se” og ”Måske en dag”, men det kan Matilde ikke bruge til noget. Det er en genkendelig situation, at ønsket om et kæledyr på et tidspunkt kommer op. 'Nulle' er en rigtig fin og fantasifuld historie om denne problemstilling og at skulle give slip på noget, man holder af. Den kan varmt anbefales for 3-7-årige børn.

Mathilde ønsker sig brændende et kæledyr, og en dag hører hun noget pibe under sengen. Det er en lille babynullermand. Mathilde tager nullermanden til sig og behandler den, som var den det sødeste kæledyr. Nulle bliver passet og leget med efter alle kunstens regler, også selvom mor og far ikke helt kan forstå fascinationen. Nulle er med, hvor end Mathilde går, og den bliver større og større. Men en dag bliver Nulle syg og forsvinder ud ad vinduet, hvilket gør Mathilde meget ked af det. Mor og far beslutter, at det nu er det måske virkelig tid at anskaffe et kæledyr, men da Mathilde ser Nulle svæve forbi udenfor, bliver hun glad og siger ”Nu må vi se” og ”måske en dag”.

Nogle vil synes, det er en sjov og underholdende historie, for kan man kan vel ikke rigtigt holde en nullermand som kæledyr, mens andre vil leve sig fuldt ind i Mathildes fantasi og følelser. Det er noget af det skønne ved denne historie, som uanset reaktionen taler ind i de fleste børns ønske om et kæledyr. Jeg kan selv genkende begejstringen for noget, som vi voksne opfatter som skrammel eller skrald, og hvordan barnet knytter sig til disse ting i leg og fantasi. Billedsiden er helt fantastisk, og man kan ikke andet end at elske Nulle og Mathildes makkerskab.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Faustnummer
39160129
ISBN
9788762738317
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser