Bog

Mikro Mille

Af (
2012
)

Anmeldelse

Mikro Mille af Zakiya Ajmi

17 jan.19
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Det er ikke sjovt at være lille, og slet ikke når man er så lille, at man ikke kan nå noget som helst. En smuk og poetisk bog til oplæsning for børn fra ca. 4 år.

Mille er lille. Hun er den mindste i børnehaven. Hun kan ikke skubbe de andre børn på gyngerne, da hendes arme er for korte, udklædningstøjet er for stort, og når hun sidder på en stol, kan hun ikke nå gulvet. Mille kan bare sidde og se de andre børn, der leger, spiser bananer, der står så langt inde på bordet, at hun ikke kan nå dem, og tegner med farveblyanter, der står på anden hylde. Mille er så træt af det hele, at hun bare sidder på en stol hele dagen uden at sige noget.

Da sommeren kommer, er det som om, de andre børn slet ikke hører, når hun taler til dem. Og pludseligt en dag er hendes stol blevet enormt stor. Den er som et bjerg! Uanset hvor meget Mille spiser, fortsætter hun med at blive mindre og mindre. Nu er hun så lille, at hun må sidde i en vindueskarm, for at ingen skal sætte sig på hende. Så lille, at hun er blevet til en bille. Nu har Mille det for første gang sjovt.

'Mikro Mille' er en fin historie om Milles triste og ensomme hverdag, som formidles med en god portion humor og byder på en overraskende slutning. Forfatter Zakiya Ajmi er forfatter til flere fantastiske børnebøger. Illustrationerne er lavet i enkle og humoristiske akvareller. Illustrator Antonieta Medeiros har også både illustreret og skrevet en del bøger, og hendes figurer er enormt fine og sårbare i deres udtryk.

Bogdetaljer

Forlag
Palka
Graphic
Antonieta Medeiros
ISBN
978-87-92022-19-6
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser