Bog

Pigen der kunne tale med hunde

Af (
2017
)

Anmeldelse

Pigen der kunne tale med hunde af Kim Leine

24 nov.17
AfLitteratursiden
Skribent

Endnu en fin fortælling for børn af Kim Leine om at bo i Grønland og tale slædehundenes sprog.

Sofie bor på Grønland med sine forældre og sin storebror Andreas. Hun elsker at lege med slædehundene, hvor hun med sit sværd og trylleformaren ”egard-dnuh” tryller hundene til drager, som hun slås med. Når legen er endt, trylles dragerne til hunde igen. (trylleformularen baglæns) Sofie ved godt at hundene kan være lidt utilregnelige, for det siger hendes mor og far: ”Jeg kan tale med dem og de forstår alt hvad jeg siger” forsvarer hun sig.

En dag til en fødselsdagsfest må hun erkende, at ikke alle hunde forstår hendes sprog, da hun midt i legen med nogle små hvalpe bliver angrebet og frygteligt bidt af hundemoderen. 52 sting i ansigtet afskrækker dog ikke Sofie fra stadig at håbe på, at få sit største ønske opfyldt sin fødselsdag: en hundehvalp.

Kim Leine formår i sin fortælling at berøre Grønlændernes liv og traditioner på en fin og lettilgængelig måde. Sammen med de levende illustrationer af Peter Bay Alexandersen er der rig mulighed for at samtale om de grønlandske åndemanere, skikke, sagn og myter. En velegnet bog til oplæsning.

Anmeldt af Katia Ben Semmane, børnebibliotekar

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
53453961
ISBN
9788702234299
Antal sider
61

Indgår i tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser