Bog

Mopsen, der ville være en enhjørning

Af (
2019
)

Anmeldelse

Mopsen, der ville være en enhjørning af Bella Swift

08 jan.20

”Vær altid dig selv - medmindre du kan være en enhjørning”. Sød og hyggelig højtlæsningsbog til hundeglade børn om kunsten at være sig selv.

Mopsen Peggy er en lille, nuttet hundehvalp, der desværre bliver afleveret af sin ejer på et hundehjem kort før jul. Heldigvis kommer hun i pleje i juledagene hos en sød børnefamilie, og Peggy er opsat på at gøre sig helt uundværlig, så det midlertidige hjem i stedet bliver permanent. For Peggy er nemlig rigtig glad for sin nye familie, særligt pigen Chloe. Problemet er bare, at Chloe ikke ønsker sig en mops i julegave, men i stedet en glitrende og farverig enhjørning.

Historien opleves i hundeperspektiv, for det er fra Peggys synsvinkel, fortællingen formidles. Den lille mops med de store øjne scorer højt på nuttethedsbarometeret, og dens mere eller mindre vellykkede - og desperate - forsøg på at forvandle sig til en enhjørning skaber nogle sjove og komiske situationer. Det er en sødmefuld historie, der ikke sætter dybe spor, men som nok skal skabe glæde hos hundeglade børn og måske endda give næring til ønsket om selv at få et kæledyr. Bogen kan også bruges som udgangspunkt for en samtale om, hvordan det er at blive hundeejer.

’Mopsen der ville være en enhjørning’ er illustreret med stort/hvide tegninger og sat med en tydelig og overskuelig font. Den kan læses højt fra 5 år, og bruges til selvlæsnings fra ca. 8 år.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Christa Leve Poulsen
Faustnummer
47307767
ISBN
9788762732506
Antal sider
152

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer