Bog

Bare numser på camping

Af (
2022
)

Anmeldelse

Bare numser på camping

02 jan.23
AfAnnie Christensen
Skribent

Sød og humoristisk billedbog kan bruges til at vise og snakke om, at kroppe er forskellige og kommer i mange størrelser, former og farver.

I en tid, hvor sociale medier ofte tilbyder urealistiske spejlingsmuligheder, er det vigtigt, at børn ikke føler sig forkerte i egne kroppe. Den svenske journalist og kropspositivist Annika Leones mission med billedbogsserien Bare numser er at give børn et naturligt og mere mangfoldigt billede af, hvordan nøgne kroppe i virkeligheden ser ud.

I den første billedbog Bare numser kommer vi en tur med Mira i svømmehallen, hvor hun i omklædningsrummet betragter de mange nøgne kvindekroppe, som ser meget forskellige ud. I opfølgeren Bare numser på stranden er Mira på badeferie sammen med sin familie, hvor de ender på en nudist strand. Siden hen har familien også været på skiferie, der involverer sauna og nøgenbadning i sneen.

I denne bog skal Mira på camping med far, mor og katten Lakrids. I campingpladsens bruserum er der en masse forskellige nøgne kroppe at kigge på med udsigt til både deller, kropsbehåring og tatoveringer. Mira er spændt på at sove i campingvogn, men far synes ikke, det er rigtig camping, hvis ikke de sover i shelter i skoven. Da katten Lakrids forsvinder, bliver overnatningen i skoven en realitet, og pludselig kommer hjælpen fra en uventet kant.

Det er en herlig og sjov billedbogsserie, der kan hjælpe med til at give børn fra 3 års-alderen et positivt og naturligt blik på kroppen og formidle budskabet om, at alle kropsformer er rigtige.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Camilla Schierbeck
Faustnummer
31803616
ISBN
9788727015989
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser