Bog

Min bog om kroppen fra top til tå

Af (
2018
)

Anmeldelse

Min bog om kroppen fra top til tå

25 maj.20
AfLine Hoffgaard
Skribent

Fra top til tå er kroppen spændende at gå på opdagelse i.

Opdag, hvor fantastisk kroppen er både indeni og udenpå i denne fagbog for børn omkring 5-8 år. Bogens kombination af teori og sjove lærerige øvelser gør den også oplagt til børnehaven eller indskolingen, hvis kroppen er på skoleskemaet.

Emnet kroppen formidles gennem mange farverige illustrationer og korte fakta. I bogen kommer man omkring kroppens byggesten, sanserne, huden, skelettet, knoglerne, hjernen, blodet, fordøjelsen og bakterier. De sidste sider handler om at holde sig sund med motion og mental sundhed i form af søvn og ved at holde hjernen glad.

Til at illustrere, hvordan kroppen fungerer indeni, er der forslag til kreative og lærerige aktiviteter. Man kan f.eks. prøve at tegne et omrids af sin krop på et langt stykke papir og tegne de indre organer ind på tegningen. Til at illustrere, hvordan lungerne og vejrtrækning fungerer, kan man lave ”lunger” af to papirsposer og to sugerør. Man kan også afprøve, hvor hårdt hjertet hele tiden arbejder for at pumpe blod rundt i kroppen ved at hælde 5 liter vand i en balje og på 1 minut prøve at hælde så meget af vandet som muligt over i en anden balje.

Der findes mange gode fagbøger for målgruppen om kroppen. Denne bogs force er de korte præcise fakta og kreative øvelser, som kan holde målgruppen fanget og understøtter indlæringen på en sjov måde. Emnet omkring mental sundhed og motion er også særdeles relevant at komme omkring. Alt i alt en god fagbog, hvor formidlingen er i top.

Bogdetaljer

Forlag
Globe
Oversætter
Line Zahll
ISBN
978-87-425-1025-4
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser