Bog

Tilfældige møder

Af (
2023
)

Anmeldelse

Tilfældige møder

13 nov.23

Kollektivroman fra Aarhus er en skøn blanding af feel-good, krimi, kærlighed, drama og musik. 

Den musikstuderende Marie er kæreste med Philip og har et sommerjob i hjemmeplejen. Hun kommer godt ud af det med den ældre mand Poul Holm, som er en af hendes brugere.

En morgen, da Marie låser sig ind i Pouls lejlighed, bliver hun både forskrækket og ulykkelig, da hun finder ham død i sengen. Hun bemærker desuden, at hans hovedpude ligger mærkeligt. For at holde styr på sig selv efter den chokerende oplevelse, som Philip ikke helt forstår, kaster hun sit fokus på at komponere musik. Hun er i tvivl om, hvorvidt hun stadig har lyst til at være sammen med Philip, og hun afviser ham ofte. Marie indleder et forhold til Torsten, som var nabo til Poul Holm, og som hun kan tale med om mere end musik. Men hun kan ikke glemme sin mistanke.

Mette Kappel har skrevet både krimier,  billedbøger og fantasy. I ’Tilfældige møder’ er der et mysterium at opklare, men det udrulles først for alvor til sidst. Indtil da er den velskrevne hverdagsrealisme i fokus. Sideløbende med Maries historie udgøres persongalleriet af en broget flok af bipersoner, der alle spiller væsentlige roller. De er hver især fint beskrevne, og deres tilfældige møder på kryds og tværs forekommer troværdige. 

Mette Kappel skriver stilfærdigt og uden det store drama, men hun fastholder sin læser gennem komplicerede tråde, som man gerne vil finde sammenhænge i, og til sidst bindes de fleste tråde sammen. Musikken fylder en del i romanen og fungerer som udgangspunkt for de vigtigste relationer. 

Bogdetaljer

Forlag
Brændpunkt
Faustnummer
137069717
ISBN
9788794377607
Antal sider
221

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer