Bog

Alt om din krop

Af (
2019
)

Anmeldelse

Alt om din krop af Pauline Oud

28 jul.20

Bliv klogere på, hvad kroppen kan, og hvordan den virker, i denne enkle og hyggelige billedfagbog for de yngste.

Små børn har ofte en umiddelbar nysgerrighed omkring deres egne kroppe, og hvad de forskellige kropsdele kan. I ’Alt om din krop’ gennemgås kroppens forskellige funktioner på en enkel og letforståelige måde, så børn i børnehavealderen kan være med.

Bogen begynder med toppen, og kroppen gennemgås fra hovedet og ned. Hvad ører, øjne, næse og mund kan bruges til, og hvordan ansigtsudtrykket kan vise, hvordan man har det indeni. Hvad der sker med maden neden i maven, og videre til arme, hænder, ben og fødder. Bogen fortæller også om de kropslige forskelle på drenge og piger, om hvordan man plejer og passer på sin krop, og hvad der sker, hvis man bliver syg og skal til lægen?

Sideløbende med faktaafsnittene om de forskellige dele af kroppen er der indsat små fiktive historier med børnene Liv, Mille, Nora, Rasmus, Thomas og Lukas, der alle oplever situationer, der er med at sætte faktadelen ind i en letforståelig kontekst. Bogen er også fyldt med spørgsmål, der involverer læseren, og de sidste par sider består af diverse finde- og myldreopgaver.

Bøger som denne kan være med til at understøtte små børns kropsbevidsthed, og den kan anvendes til højtlæsning fra 3-års alderen.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Kathrine Eg Mølhave
ISBN
978-87-406-5448-6
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer