Bog

Hele fine mig

Af (
2020
)

Anmeldelse

Hele fine mig af Hanna Albrektson

19 aug.20
AfAnnie Christensen
Skribent

En enkel og charmerende pegebog, der giver de yngste mulighed for at gå på opdagelse i kroppen og afprøve alt det, den kan.

Små børn har ofte en umiddelbar nysgerrighed omkring deres egne kroppe, og hvad de forskellige kropsdele kan. I ’Hele fine mig’ gennemgås kroppen og dens funktioner ved hjælp af de lyde og bevægelser, som de forskellige kropsdele har.

Bogen er trykt på kraftigt pap, og den er overskueligt opdelt med én kropsdel på hvert opslag. Illustrationerne er rolige og enkle, og de er holdt i dæmpede farver. På venstre side vises et barn i fuld figur, mens højre side zoomer ind på den kropsdel, der er i fokus. Hvert opslag begynder med, at der står: ”Benene siger…” eller ”Hånden siger…”, og derefter vises der, hvad kropsdelen kan, f.eks. hånden, der kan vinke. Bogen inviterer til, at man efterligner barnet i historien og prøver de samme bevægelser og lyde af på egen krop.

Afslutningsvis er der et opslag, hvor munden siger gab, og derefter er der en illustration af det sovende barn. Her er der mulighed for at sige godnat til alle de kropsdele, der er blevet gennemgået på de forrige opslag. Det er oplagt at pege på hver kropsdel, mens man siger ordet højt. Bogen slutter med sætningen ”Godnat hele fine mig”, hvilket bidrager til den kropspositivistiske stemning i bogen.

Det er en helt igennem dejlig og glad pegebog, der kan bruges til at øge kropsglæden og -bevidstheden hos de alleryngste.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Marie Brocks Larsen
ISBN
978-87-406-6301-3
Antal sider
26

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser