Bog

Anatomicum

Af (
2022
)

Anmeldelse

Anatomicum

25 nov.22
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Velkommen til museet hylder denne gang den komplicerede og fascinerede opbygning af kroppen. Endnu et pragtværk i den smukke serie, der kan tage pusten fra de fleste.

Besøget på museet handler denne gang om menneskekroppen med dens mange funktioner. Bogen viser de mange forskellige dele under vores hud, som samlet udgør den komplekse maskine, vi ikke skænker mange tanker, undtaget hvis den ikke virker.

Det er sjældent at vi i hverdagen spekulerer over det netværk af muskler, sener og nerver, som dækker vores knogler. ’Anatomi’ betyder groft sagt ’at skære op’, og i ’Anatomicum’ dissekeres menneskekroppen, og åbner en ellers skjult verden for læserens øjne. I bogen afsløres alle kroppens dele, og de er alle opstillet i størrelser. Bogen er, som de øvrige bøger i serien, opdelt i udstillinger. Første udstilling handler om muskel- og skeletsystemet, næste om blodkredsløbet og åndedrætssystemet, tredje om fordøjelses- og urinvejssystemet, nervesystemet og særlige sanser, immun- og lymfesystemet og slutteligt det endokrine og det reproduktive system. En nærmest uudtømmelig opdagelsesrejse der understøttes af detaljerede og tværdelte illustrationer.

Bøgerne i denne serie er af virkelig høj kvalitet. Fagligt både i tekst og billeder men også værkets ’boghed’ er eksklusiv. Bøgerne er fysisk i stort format, så de flotte plancher kommer til deres ret. Og ’Anatomicum’ er ingen undtagelse! Katy Wiedemann er en yderst talentfuld kunstner, og er desuden også tatovør. Hun har specialiseret sig i at skildre den menneskelige anatomi i sin kunst. De smukke plancher i ’Anatomicum’ er lavet med blæk og akvarel, for derefter at blive digitaliseret. Jennifer Z. Paxton er videnskabskvinde, biolog og lektor ved University of Oxford, og står bag den velskrevne tekst, der ledsager billederne. Sammen har de udarbejdet en spændende rejse ind i menneskekroppens mange lag, som henvender sig til både voksne og børn fra ca. 11 år.

Bogdetaljer

Forlag
Mammut
Oversætter
Jonas Sahl Hollænder
Faustnummer
134640685
ISBN
9788794214070
Antal sider
96

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser