Bog

Bogen om hjernen og hvordan den fungerer

Af (
2021
)

Anmeldelse

Bogen om hjernen og hvordan den fungerer

07 sep.21

Spændende opdagelsesrejse rundt i hjernens forunderlige univers risikerer at gøre læseren klogere.

Vores hjerne er fantastisk og styrer alt, hvad vi foretager os. Hjernen udfører uendeligt mange opgaver, ofte uden at vi skænker det en tanke. Grib chancen for en lærerig stund og fordyb jer i denne spændende fagbog om hjernen. Den kan anbefales til videbegærlige skolebørn.

En pige undrer sig over, hvorfor hun uden at tænke nærmere over det kan en hel masse ting, fx cykle eller dagdrømme. En klog ugle har svarene og den inviterer pigen med på en tur ind i hjernen. Bogen er opbygget som en dialog mellem pigen og uglen, hvor pigen stiller en masse spørgsmål og uglen tegner og fortæller.

Bogen kommer blandt andet omkring, hvordan hjernen ser ud og fungerer. Her kan man prøve at forestille sig hjernen som en by med fem bydele, som er tæt forbundne. Hjernen bruger vi til at træffe beslutninger, lære nyt, til synet, at røre og føle samt høre. Sidst i bogen er der et afsnit om hjerneforskning, og fordi hjernen er et ret så indviklet organ, er der stadig meget, som videnskaben arbejder på at afdække.

At forstå hvordan hjernen fungerer kan være en stor mundfuld selv for voksne. Formidlingen af dette komplekse emne og de lidt svære fagtermer hjælpes på vej af sjove tegneserielignende illustrationer. Der sker meget i hjernen og så sandelig også i bogens indholds- og billedside. Bogen kommer godt og grundigt omkring emnet på en lidt forvirrende, men spændende måde. Heldigvis er børns hjerner som svampe, der bare suger og suger til sig og med en indlæringskurve, der sigter mod himlen, så mon ikke en del sætter sig fast, hvis interessen for kroppen er begyndt at melde sig.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Oversætter
Annette Lerche Trolle
Faustnummer
39509415
ISBN
9788741515311
Antal sider
31

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer