Bog

Du og jeg, Trude

Af (
2021
)

Anmeldelse

Du og jeg, Trude

16 nov.21

Alma og Trude er tilbage i den velfortalte og hjertevarme hesteserie, der emmer af nærvær, samhørighed og respekt for dyr og natur.

Elvira Fragola skriver, så man mærker den natur, som mange mennesker har fjernet sig fra. Det gælder også hendes billedbøger om pindsvinet Lille Pind og årstidsbøgerne om livet i Mumleby. I bøgerne om Trude skinner kærligheden til heste igennem, og der er ikke kun fokus på at lære at ride, men snarere på at skabe en tillidsfuld relation hest og rytter i mellem.

Alma elsker sin ugentlige dag ude på Johannes gård mere end noget andet, for så skal hun være sammen med Trude, som er den bedste hest i hele verden. Det er ikke Alma, der ejer Trude, men det føles alligevel lidt som om, at det mest er hendes hest. Da der er flere piger, der begynder at ride ude ved Johanne, er det ikke spor rart at skulle dele Trude med andre. For der er jo ingen, der kan elske Trude lige så højt som Alma. Da et par af pigerne rotter sig sammen mod hende, er det pludselig ikke så rart at komme på gården længere. Heldigvis hjælper Johanne dem med uoverensstemmelserne ved at arrangere en skattejagt på hesteryg, der kræver, at pigerne hjælpes ad, samarbejder og fokuserer på de ting, de har til fælles.

Historierne om Alma og Trude er hyggelige og velfortalte, og det mærkes, at Fragola med sin rideterapeutiske baggrund har stor viden om, hvad samvær med heste kan udrette. Men det er ikke kun venskabet med de firbenede, der behandles, for bogen viser også, hvordan venindeproblemer kan fylde og løses med hjælp fra engagerede voksne, der ikke dømmer, men i stedet rummer og guider.

Bogen er virkelig smukt udstyret med imponerende og stemningsfulde stregtegninger, og ind i mellem illustrationerne er der også indsat rubrikker med tips til, hvordan du udfører hestemassage, laver din egen kæphest eller flotte perlepandebånd til hovedtøj.

Vil du læse om venskaber, kærlighed til dyr og den naturlige tilgang til heste, så kan serien om Trude varmt anbefales til højtlæsning fra ca. 6 år og selvlæsning fra ca. 8-9 år.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Faustnummer
39530945
ISBN
9788740673203
Antal sider
149

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer