Bog

Ella Bella og hemmeligheden

Af (
2021
)

Anmeldelse

Ella Bella og hemmeligheden

25 mar.21

Heste, venskaber og hemmeligheder følges ad i denne hestebog, som også formidler tyngden af det ansvar, et barn kan føle for en syg forælder.

Ellas mor er psykisk syg og ofte indlagt. Når hun er hjemme, fylder det i Ellas bevidsthed, at hun skal passe på, så moren ikke får det dårligt og bliver indlagt igen. Derfor er der ting, hun ikke kan fortælle sin mor om, og en af disse ting er hendes hemmelige hesteliv.

Ellas mor er bange for alting, men mest af alt bakterier og heste, og for at Ella skal komme til skade, hvilket efterlader Ella i klemme mellem hensynet til sin syge mor og behovet for at udleve egne ønsker og drømme.

Egentlig ved Ella ikke noget om heste, men da hendes mor bliver indlagt op til sommerferien, melder Ellas moster hende på ridekoloni. Det var det eneste sted, der stadig var plads, men det viser sig, at Ella elsker at være blandt hestene. Hun får også en ny veninde i Anna, der faktisk skal gå i hendes parallelklasse, og det varmer langt ind i maven. Ved ridekoloniens slutning spørger Anna, om Ella vil begynde at gå til ridning, når de kommer hjem. Ella vil gerne, men tør ikke spørge sin mor om lov, fordi hun er bange for, at moren ikke kan rumme det.

Heldigvis kan Ella stadig komme med i stalden, hvor Anna har part på en hest. Her kan hun lade som om, at alt er godt og normalt, og hun holder sin manglende hesteerfaring skjult for de andre. Hun får endda lov til at blive passer på ponyen Apache, selvom hun ikke må ride ham. Men så kiler Josefine sig ind mellem Ella og Anna, og Ella står alene igen. Heldigvis er der Adrian, som også kender til det med at have det svært derhjemme, og så gør det heller ikke noget, at han faktisk er ret pæn.

’Ella Bella og hemmeligheden’ er en fin og nænsom fortælling om hesteglæde og hemmeligheder, og om venindekonflikter og sårbare relationer. Ella må langt hen ad vejen klare sig selv uden sin mors opbakning, og Anna tager hurtigt den styrende rolle i deres venskab. Men Ella finder også styrke i samværet med hestene og i de andre mennesker, som træder ind i hendes liv. Bogens slutning efterlader håb.

Der er planlagt flere bind i serien om Ella, som varmt kan anbefales til hesteglade børn fra 10 år.
 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Faustnummer
38776363
ISBN
9788740667738
Antal sider
125

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer