Bog

Alle elsker Sigge

Af (
2008
)

Anmeldelse

Alle elsker Sigge af Lin Hallberg

24 sep.19

Én gang ponypige - altid ponypige! En sød og uimodståelig historie om pigen Elina og hendes mange oplevelser med shetlandsponyen Sigge.

Endelig oprinder dagen, som 8-årige Elina har ventet på i næsten et helt år. Sammen med tre veninder fra skolen skal hun begynde at gå til ridning, og det er mere spændende end noget andet i Elinas liv. Rideklubben hedder Rideskolen Agersøs Ponyer, og allerede på førstedagen falder Elina med et brag for den lille, hvide shetlandspony Sigge. Elina ved øjeblikkeligt, at de to hører sammen, og hun bliver helt jaloux ved tanken om, at der er andre, der rider på Sigge. Elina og veninderne lever og ånder for den ugentlige dag på rideskolen, hvor de lærer alt om ridning og prøver en masse sjove og spændende ting, som man kan foretage sig med ponyer.

Alle elsker Sigge - og det gør jeg også. Det er en charmerende og velfortalt historie, der rammer plet i beskrivelsen af den første, umiddelbare begejstring og glæde i mødet mellem hest og rytter. Måske skal man være gjort af dette hesteelskende stof for at falde i svime over de rappe og frække shetlandsponyer i bogen? I hvert fald skal man være forberedt på at få en masse konkret at vide om, hvordan man lærer at ride og omgås heste, mens man læser om Elina, Sigge og alle de andre.

Bogen er flot illustreret med mange søde tegninger, som harmonerer perfekt med historiens univers. Sammen med den store skrifttype og den enkle handling gør det bogen velegnet til oplæsning for hestetossede poder helt ned til 5-6 år og til selvlæsning fra 8-9 år.

'Alle elsker Sigge' er første del i RAP-serien, som indtil videre tæller 16 bind i alt, så der venter mange flere oplevelser sammen med de rappe shetlandsponyer.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
25915690
ISBN
9788702035988
Antal sider
121

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer