Bog

Min ven Kardemomme

Af (
2022
)

Anmeldelse

Min ven Kardemomme

17 nov.22

Hvem har ikke drømt om at få sin helt egen ponyven? Vidunderlig og humoristisk billedbog om det spirende venskab mellem en pige og hendes pony, som ikke går helt som forventet.

Ægte venskab respekterer og giver plads til forskelligheder, kompromisser og egne måder at være på, men det er ikke altid let at efterleve, når man har stærke holdninger til, hvordan tingene skal være. Det erfarer Tulle, da hendes store ønske om at få sin egen pony endelig går i opfyldelse.

Tulle bor sammen med sine bedstemødre på en gård med en masse dyr i skøn natur, men der mangler altså en pony - og sådan kommer Kardemomme ind i Tulles liv. Men Kardemomme er slet ikke som Tulle har drømt om. Den gider ikke være nogens hest, og den vil hverken have flettet hale eller rides på. Det er Tulle overhovedet ikke tilfreds med. De skulle jo lave alt muligt sjovt sammen, men her står hun med en pony, som slet ikke vil det samme som hende.

Der er brug for tålmodighed til at lære hinanden at kende, og da Kardemomme bliver syg af at spise for mange majroer, indser Tulle noget. Det er vigtigere, at Kardemomme er glad, end at den modvilligt skal gøre ting for at opfylde hendes forventninger. Samtidig mærker Kardemomme, at den har brug for Tulles omsorg – og sådan går det til, at Tulle og Kardemomme bliver venner.

Det er en hjertevarm og charmerende historie, der minder os om at acceptere andre i stedet for at få dem til at passe ind i egne ønsker og forventninger. Der lægges på fineste vis op til samtaler om, hvordan man er en god ven, og at man godt kan finde samhørighed og fælles spilleregler trods uenigheder og forskelle. Bogen viser også det særlige forhold, der kan opstå mellem børn og dyr, når man husker gensidig respekt og at lytte til hinanden. For mildhed og venlige ord virker bedre end ordrer, som Tulle selv ender med at konkludere.

Tulle og Kardemommes herlige venskabsrejse udfolder sig også i de sjove, farverige og udtryksfulde illustrationer, der slet ikke er til at stå for. Jeg er sikker på, at mange børn kommer til at ønske sig en Kardemomme i deres liv.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Siri Nordborg Møller
Faustnummer
62845996
ISBN
9788727011134
Antal sider
33

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer