Bog

Tankespinder

Af (
2018
)

Anmeldelse

Tankespinder af Nicole Boyle Rødtnes

13 mar.19

Virkelig velskrevet serie om elverpiger og andre med trolddomsblod indeholder det hele; magi, kærlighed og venskab.

I første bind af serien 'Elverdans' er søstrene Ravna og Maise 13 år gamle og bor sammen med deres mor. De er alle tre elvere og kan uforvarende danse folk til døde. De danser for at samle energi, og når de danser, kan de trække energi fra andre levende væsner, også træerne i skoven.

"Elverpiger er hule i ryggen og kan fortrylle folk", siger søstrenes dansklærer, "og møder man en, risikerer man at blive danset til døde". Drengene i klassen griner af dette, hvilket de nok ikke ville gøre, hvis de vidste, at Ravna og Maise er elvere. Ravna kan desuden få folk til at glemme. En farlig og værdifuld evne. Da pigernes mor forsvinder, flytter hendes veninde Vera ind og tager sig af dem. Men de ved, at de skal finde deres mor, som de mener er på flugt fra elverjægeren Marvis.

Midt i det hele forelsker Ravna sig i Noah, men elvere må ikke forelske sig i mennesker, da det kan ende dødeligt. Heldigvis kan hun få ham til at glemme, men hun ser ham jo hver dag, så det er ikke en holdbar løsning. En dag starter drengen Tjørn i deres klasse. Mange nætter har Maise drømmesyn, der afslører, at Tjørn vil slå hendes søster Ravna ihjel. Men Ravna føler sig sært tiltrukket af Tjørn, selvom Maise advarer hende mod at have nogen kontakt med ham. Det overholder Ravna selvfølgelig ikke. Derfor udvikler tingene sig hurtigt i en retning, som de ikke kan kontrollere, og snart er både Ravna, Maise og deres kusine Agnes midt i livstruende begivenheder.

Nicole Boyle Rødtnes kan simpelthen skrive! Og det er lige meget, hvad hun kaster sig over. Læs også hendes trilogi Elverskud, der handler om de tre elversøstre, Rosa, Birke og Kirse, en havmand og flere andre magiske væsner. ’Elverdans’ kan minde om ’Den internationale bestsellerserie om Sookie Stackhouse’, bedre kendt som HBO-serien ’True Blood’. Det er virkelig gode bøger og senest er bind seks af  'Elverdans' udkommet.

De korte bøger gør serien læsevenlig, uden at forfatteren er gået på kompromis med indhold og niveau.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Faustnummer
53965237
ISBN
9788741500478
Antal sider
97

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer