Bog

Rytter

Af (
2022
)

Anmeldelse

Rytter

15 nov.22
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Ungdomsroman om en hestepige med ambitioner giver indblik i teenagelivet med både heste, drenge, fester og forventninger.

Amanda bor skiftevis hos sin far og hans nye kone Helle og sin mor. Hun har ikke sin egen hest, men bruger næsten alt sin tid på at ride dressurhesten Justin, der står i træningsstalden. Hendes træner Frank er lidt hårdere mod hestene, end Amanda bryder sig om, men fordi hun er så glad for at ride Justin, og ser en del til Franks søn Oscar, siger hun ingenting.

Veninderne Sarah og Sille elsker at feste, men Amanda vil allerhelst bare træne med hestene. Amanda er ret træt af sin fars kone Helle og tilbringer derfor mest tid hos sin mor, særligt efter at moren er begyndt at komme og se Amanda ride konkurrencer. Weekenderne bruger Amanda sammen med veninderne og i stalden, men ofte synes hun, at Sille fester alt for vildt, og til en fest ser Amanda Sille være sammen med tre fyre på en gang. Hun er desuden vidne til at Tone, en lidt yngre hestepige, har en frygtelig oplevelse i stalden. Amanda føler sig splittet mellem at ville hjælpe Tone og Sille med deres problemer og alligevel ikke blande sig, være tæt på Oscar og at cirkle mellem sine forældre. En dag sker der noget, som gør, at Amanda er nødt til at sige fra.

Forfatteren Conrad Fields er ikke opvokset med heste, men han klarer alligevel opgaven med at beskrive livet omkring hestene. Enkelte steder kan jeg som gammel hestepige ikke genkende de begreber, han bruger, men det har ikke den store betydning. Han er derimod skrap til at beskrive Amandas følelser omkring sine forskellige relationer, og det pres, der kan følge med sociale relationer. Der udgives ikke mange hestebøger til unge, så bogen udfylder et stort hul. En anden god hestebog er Karen tager kampen op af Ellen Kathrine Arve. 

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Faustnummer
62980796
ISBN
9788762740457
Antal sider
239

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser