Bog

Hesten : fra vild til tamdyr

Af (
2018
)

Anmeldelse

Hesten : fra vild til tamdyr af Françoise Laurent

10 okt.19

Bogen til alle hesteinteresserede, der gerne vil vide lidt mere. Illustrator Capucine Mazille har tegnet de smukke heste i fine farver, der løfter interesseniveauet, så den også henvender sig til en yngre målgruppe ned til 5 år.

Vidste du, at afhængig af om det er et æsel, der er mor, eller et æsel der er far, hedder føllet enten et mulæsel eller et muldyr? At verdens største hesterace er Shire-hesten, der kan måle op til 180 cm og vejer 800 kg. En hest og et menneske har faktisk lige mange knogler. Heste kan have mange aftegninger, de kan både have blis, hjelm, fnug og meget mere. Selvom heste er store dyr, kan de, ligesom mennesker, blive forgiftede og dø af nogle bestemte planter, som man skal få fjernet fra sin fold, inden hesten skal på græs. En hest kan stå op og sove, men ikke hvis den skal i den helt dybe søvn, men den kan sove let stående. Hestes gangarter hedder skridt, trav og galop, men nogle hesteracer, har yderligere to gangarter, nemlig pasgang og tölt. Det et vigtigt, at man strigler sin hest, nusser og plejer den, inden man skal på ridetur. Og at man også sørger for at kigge hesten grundigt efter for sår og slidmærker.

Heste er stærkt repræsenteret i historien i forskellige mytologier, og de er brugt som inspiration til både bøger og billeder. De fleste af os kender fabeldyret enhjørningen, Odins hest "Sleipner" med de otte ben, serien om ’Den Sorte Hingst’ og ikke mindst serien ’Silas og den sorte hoppe’, som begge er filmatiseret. Hesten har altid været genstand for beundring, men den har også arbejdet hårdt for os mennesker gennem historien. Heste er blevet brugt til at trække vogne og markredskaber, de er brugt i krig og i kulminerne, hvor de små ponyer aldrig så dagens lys igen, når først de var hejst ned under jorden. Heldigvis er de fleste mennesker i dag bevidste om, at heste skal behandles godt.

*Hesten: fra vild til tamdyr' er en virkelig god bog, der på en letforståelig måde giver et indblik i heste som mere end bare smukke dyr, der er sat i verden for os mennesker. Forfatteren Francoise Laurent har på en fin måde fået formidlet fakta på en let og informativ måde.

Bogdetaljer

Forlag
Lamberth
Oversætter
Lena Lamberth
Faustnummer
54471688
ISBN
9788771613766
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer