Bog

Den første bog om Maj & Mío

Af (
2018
)

Anmeldelse

Den første bog om Maj & Mio

12 apr.19

En fin hesteserie om pigen Maj, nye begyndelser og om alt det, der sker på en rideskole.

Kirsten Sonne Harild har en lang række populære børnebøger bag sig, blandt andet serien om pigen Petrine, der ufrivilligt bliver hesteejer, da hun vinder ponyen Pjok i et lotteri. Med bøgerne om pigen Maj, der har mistet sin hest og aldrig mere vil ride igen, indtil hun møder en pony, der har lige så meget brug for hende, som hun har for den, bevæger forfatteren sig sikkert ind i hesteverdenen igen.

I ’Den første bog om Maj & Mio’ er Maj flyttet til en ny by med sin mor. Hun kender ikke nogen og har ikke lyst til tage ud og opleve noget, og så hjælper det heller ikke, at hendes mor presser på for at få hende til at ride igen. For Maj er ulykkelig over at have mistet sin elskede hest, Mulle, som blev gammel og døde.

En dag, hvor Maj er ude at cykle, opdager hun en rideskole nede for enden af bakken, og så bliver hun alligevel nysgerrig. Hun cykler derned, og inde i stalden får hun øje på en smuk, brun pony, der står helt alene, mens alle hestene er ude på marken. Mio er sur og farlig, og hun må ikke gå ind til ham, siger de andre på rideskolen, men Mio har allerede fanget Majs interesse.

I Den anden bog om Maj & Mio har Maj fået part i Mio, men det er Mios anden hestepasser, den lidt ældre Katrine, ikke spor tilfreds med. Hun er vant til at have Mio for sig selv, og det er ikke let at skulle dele sin yndlingshest med en anden - hverken når det gælder pasning, ridetimer eller stævner. Det går helt galt, da Mio en morgen ikke er i stalden. Katrine giver Maj skylden for ikke at have lukket boksen ordentligt, og Maj er rigtig bange for, hvad der er sket med ham.

Hver enkelt bog i serien indeholder to selvstændige historier om Maj og Mio, der tidligere har været udgivet som separate titler. De nye, samlede udgaver har fået et nyt lækkert cover, og der er flere bøger på vej. Historierne er fyldt med flotte, indbydende og naturtro illustrationer af Christian Højgaard, som understøtter handlingen og øger læsbarheden. Det er en fin og velfortalt hesteserie om at turde begynde forfra, om venskaber og venindeforhold samt det svære i at skulle dele sin favorithest med andre.

Serien om ’Maj og Mio’ kan anbefales til alle hesteglade børn fra 8-9 års alderen.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
55100756
ISBN
9788711900123
Antal sider
96

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer