Bog

Min bedste ven, Trude

Af (
2020
)

Anmeldelse

Min bedste ven, Trude af Elvira Fragola

16 jun.20

En hyggelig og hjertevarm hestebog, hvor der ikke er fokus på at lære at ride, men på at skabe en tillidsfuld og nærværende relation hest og rytter i mellem.

Elvira Fragolas forfatterskab, der bl.a. tæller billedbøgerne om pindsvinet Lille Pind og årstidsbøgerne om livet i Mumleby, emmer af ro, nærvær, respekt for og samhørighed med dyr og natur. I ’Min bedste ven Trude’ er det kærligheden til heste, som skinner igennem.

Alma er vild med heste. Hun synes, det bedste i verden er duften af hest og lyden af klaprende hove på asfalten, og hjemme i haven springer hun rundt på sine fantasiheste. Almas bedste veninde, Nille, forstår ikke helt, at hun ikke kan tænke på andet end heste. Da Almas største ønske om at begynde til ridning endelig går i opfyldelse, kan hun ikke falde til i miljøet på rideskolen, for hun bryder sig ikke om, at nogle af pigerne bruger pisk til hestene. Heldigvis møder hun Johanne, der bor på en gård med heste. Alma synes, der er fantastisk at være ude ved Johanne, og her lærer hun en mere naturlig måde at omgås dyrene på. En dag skal de hente en ny pony. Den hedder Trude, og i Almas øjne er det verdens dejligste lille hest.

Historien om Almas møde med Trude er velfortalt, og det mærkes, at Fragola er uddannet rideterapeut med en stor viden om, hvad samvær og nærvær med heste kan udrette, når kontakten skabes med ro i hjertet og respekt for hestens intelligente væsen. Det er imidlertid ikke kun venskabet med de firbenede, der fokuseres på, for bogen viser også, hvordan Alma finder ind til sin bedste veninde, Nille, igen efter at have forsømt hende i begejstringen over at få udlevet sin passion for heste. For som Johanne så fint siger: ”Jeg tror, at Trude er ligeglad med, om det er en ven, som ved noget om heste. Det må du da have lært, søde Alma. Det er ikke det, det kommer an på.”

Bogen er smukt udstyret med imponerende og stemningsfulde stregtegninger, der enkelte steder zoomer ind på nærbilleder af en blød hestemule eller et dragende hesteøje, som man kan blive helt optaget af at nærstudere detaljerne i. Ind i mellem illustrationerne er der flettet små rubrikker med tips til, hvordan man kan forkæle sin hest f.eks. ved at flette dens man eller lave sunde hestebolsjer og snacksnore.

'Min bedste ven Trude' er første del i serien om Alma og Trude, og den kan varmt anbefales til højtlæsning for dyreglade børn fra 6 år og selvlæsning fra ca. 9 år.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Faustnummer
48099777
ISBN
9788740662061
Antal sider
139

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer