Bog

Alfabet atlet

Af (
2018
)

Anmeldelse

Alfabet atlet af Lotte Salling og Dina Gellert

01 jun.19
AfLine Hoffgaard
Skribent

Sjov og anderledes alfabetbog på rim, som med garanti vil være et hit hos børn, der er begyndt at vise interesse for bogstaverne.

Børn lærer godt, når kroppen er med i indlæringen. I 'Alfabet atlet' forklares det, hvordan det kan være en hjælp for børn at knytte fysisk bevægelse til mødet med bogstaverne, for kroppen hjælper hjernen med at huske.

Bogen er testet på og fuldt ud godkendt af min fireårige årige datter. At komme op af sofaen og prøve at lave bogstavfigurerne med sin egen krop er motiverende og rigtig sjovt for sådan en størrelse. 'Alfabet atlet' kan derfor varmt anbefales fra fire år, både i børnehaven og i indskolingen.

Det vrimler med både store og små bogstaver, ja hele alfabetet, i denne herlige bog:
"Store C,
en sur citron,
napper altid efter nogen.
Lille c må derfor tit
cykle væk, før han bli’r bidt."

Bogen sætter fokus på bogstavernes former og faconer ved, at bogstaverne er tegnet ind i motiverne på siderne, mens rimene fungerer som en slags huskeremser. Billed- og tekstsiden går supergodt i spænd. Det er også et plus, at bogen både fokuserer på de store og små bogstaver. Den fysiske bevægelse kobles på gennem tegningerne af, hvordan barnet kan bruge sin egen krop til at forme alfabetets forskellige bogstaver. Nogle bogstavfigurer kan man klare alene og andre indbyder til, at man gør det sammen med en anden.

Lotte Salling har et solidt forfatterskab bag sig, som ofte sætter fokus på sproglig udvikling og kropslig inddragelse i læsningen. Her er endnu en brugbar og fængende bog fra hendes hånd, som på legende vis lærer børn om alfabetet og samtidig styrker motorikken.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Graphic
Dina Gelelert
ISBN
9788711900857

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser