Bog

Stjernestunder : godnatrim med beroligende massage

Af (
2019
)

Anmeldelse

Stjernestunder : godnatrim med beroligende massage af Lotte Salling

03 jul.19

Kom helt ned i gear med godnatrim og beroligende massage. Stjernestunder er en fin billedbog, der kan bruges til at skabe en behagelig og rolig afslutning på dagen for både barn og voksen.

En højtlæsningsstund ved puttetid kan hjælpe med til at skabe den nødvendige ro efter en travl dag fyldt med indtryk, der skal bearbejdes. Stjernestunder indeholder 34 enkle godnatrim, kombineret med små, lette massageøvelser. Rimene har omdrejningspunkt i emner, der knytter sig til nattetide, såsom stjernebilleder, natdyr, skumringstid, søvn og drømme, og hvert enkelt rim er ledsaget af forslag til massage, strøg og berøringer, der har relation til indholdet i rimet.

Drømmefeen

Godnat, og sov nu i en fart,
så kommer drømmefeen snart,
for jeg har hørt, hun er på vej
med dejligt drømmestøv til dig.
Hun er usynlig, men jeg ved,
at når hun drysser det herned,
så bli’r der stille i dit sind,
hvor nattens drømme siver ind.

Lotte Salling er bevægelses- og afspændingspædagog, og hun har arbejdet med sprogprojekter og bevægelsesundervisning i mange år. Hun har skrevet mange rim- og fagbøger med fokus på både den sproglige og kropslige inddragelse i læsningen, for børn lærer nemmere og koncentrerer sig bedre, når sanserne er aktiveret, og kroppen er med. Forrest i denne bog forklarer hun, hvordan bogen kan bruges, og hvorfor let berøring kan skabe velvære, der beroliger kroppen og styrker båndet af fortrolighed mellem voksen og barn.

Bogen er smukt og stemningsfuldt illustreret i farverige akvareller med Lea Leténs velkendte bløde og varme streg, og der er mange detaljer at gå på opdagelse i. Det er ikke første gang forfatter og illustrator arbejder sammen. Tidligere har de blandt andet udgivet billedbøgerne 'Lyt til løven - yogaremser for børn' og 'Krible krable rim for de små'. Et fællestræk for titlerne er, at bøgerne giver mulighed for at opleve sproget med hele kroppen.

Brug 'Stjernestunder' som godnatlæsning, eller når der er behov for at koble af og skabe samhørighed i løbet af dagen. Bogen kan læses højt fra 2-års alderen.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Graphic
Lea Letén
ISBN
978-87-11-90530-2
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer